A lenyugvó napnak is van ereje?

Nincs idő a pihenésre, alig vagyunk túl az idény első idegenbeli vereségén, máris itt van 2012 utolsó bajnokija, a Norwich City otthonában.

A kanárik igencsak kedves ellenfeleink voltak az előző szezonban, a két meccsen majdnem egy tucatnyi gólt kaptak. Ma erre nem sok sansz van, hiszen a támadósorunk nem túl fickós mostanság. Az akciók jól kezdődnek, de amikor a lényegre kellene térni, csak ernyedten pironkodnak. Remélem előkerül a jó forma, vagy valamilyen ajzószer, mert hamarosan nagyobb lehet a baj, mint szeretnénk.

Újabb idegenbeli meccs, újabb kellemetlennek ígérkező túra. Az angol bajnoki sorsolás sajátosságának köszönhetően a Norwich Cityvel most játszik először idén a csapat, míg a S’landdel már le van tudva mindkét meccs.

A kanárik a nyolcadik fordulóig nem tudtak nyerni, aztán beragadt valami, és még kilencszer nem sikerült legyőzni őket (a tíz meccsből csak négy volt döntetlen).

Az utóbbi két meccsüket viszont bukták, a West Brom ellen idegenben 2:1-re, karácsonykor pedig a Chelsea otthon verte őket 1:0-ra.

A legfőbb változás a vendéglátóknál, hogy az edzőjük Paul Lambert elment az Aston Villába (most ott igyekszik nagy aranyú vereségekhez szoktatni a szurkolókat), helyére a Birmingham City-től érkezett Chris Hughton.

A nyáron inkább erősödtek, mint gyengültek. Két nyáron igazolt játékos, Sébastien Bassong (a Spurstől) és Robert Snodgrass (Leedsből) nemhogy stabil kezdők lettek, hanem a csapat húzóemberei is.

Egy ismerős van a keretükben, a Laziótól kölcsönkapott Javier Garrido, aki Manchesterből igazolt Rómába (kvázi a Kolarov igazolás részeként). Az olasz égszínkékekhez sem fért be, így kerül vissza Angliába. Egy igazán jó meccs volt, a mu elleni hazai győzelmük során, amikor gólpasszt adott.
Sébastien Bassong
Centre Back

Az első számú kapusuk, John Ruddy sérült, helyette a nyáron a Blackburntől elhozott Mark Bunn fog védeni.

A City játékosainak viszont itt lenne az ideje, hogy összekapják magukat.

A múlt heti vereség során a kispad siralmasan festett a Sunderland ellen. Mancini cseréi Džeko, Barry és Lescott voltak. Aki maradt az örök nem becserélendő Sinclair, a két fiatal a tarcsiból, Rekik és Razak, plusz a cserekapus, Pantilimon. Csoda, hogy nem sikerült gyökeresen változtatni a mérkőzés folyamán?!

Mára talán javul a helyzet. Balotelli meggyógyult, Clichy is edzett már rendesen. Mindkettőjükre nagy szükség van, a csatársor nagyon erőtlen, szerintem ma valamelyik argentin a kispadon fog ülni, és Džeko végre kezdeni fog, szó, mi szó, a bosnyákra is ráférne egy kis önbizalom növelő teljesítmény.

A bal bekk posztra meg jó lesz, ha egy igazi ballábas játékos lesz nevezve, szegény Zaba nagyon megszenvedett egy hete ezen a poszton.

Ha már a jobblábas védőknél tartunk, a Where’s Maicon? játéknak is vége lehetne, és a brazil életjeleket adhatna magáról.

A meccset magyar csatorna nem közvetíti, kezdés: 16:00, stream: itt.

Ma kijön a lépés, én úgy érzem, de a tavaszi mészárlásnak nyoma sem lesz.