Never Ever

l0.jpgValahogy úgy alakult, hogy a manchesteri gárdák szopni járnak a Goodison Parkba, az Everton pedig végre ugyanezt tette legutóbb, amikor az Etihadba érkezett.

Szívből remélem, Moyesék eme remek új szokásuktól ma sem kívánnak eltérni.

Két idegenbeli meccs után újra otthon. Jó sorozatban a csapat, huszonegy bajnoki meccsen nem kaptak ki a srácok, e mellett ott a rekordhosszúságú hazai veretlenség, ma pedig pompás ellenfélnek ígérkezik a derbi előtt az Everton.

A hétközi bajnokin szépen be lett darálva a Wigan, sajna véráldozatot is hozott a győzelem, a remekül játszó Milner sérülése igencsak kellemetlen.

Rajta kívül már tényleg csak Richards vesz rész rehabilitáción, a többiek (Nasri, Clichy, Rodwell, Lescott) ha még nem is ma, de lassan készek a játékra.

Sajnos Szerencsére semmi különleges nem történt a csapat körül szerda óta, mindenki nyugodtan készülhetett a mai meccsre.

Nézzük a mai ellenfelet. Távozóik közül a nagyobb nevek, James McFadden a Sunderlandbe, Tim Cahill New Yorkba, Joseph Yobo a Fenerbe, Rodwell pedig pont a Citybe igazolt. A két kölcsönjátékosuk visszatért klubjaikhoz, de mind a ketten tovább is álltak. Denis Stracqualursi egy másik argentin csapathoz igazolt, míg Royston Drenthe szerződését felbontotta a Real, azóta sincs csapata, ez mondjuk jól meg is lepett.

Az érkezőik: Bryan Oviedo jött Baines cseréjének, a jobb szélre ketten is jöttek, a megzuhant Rangersből érkezett Steven Naismith, a görög Olympiakoszból pedig a belga válogatott Kevin Mirallas.

Jó vétel volt a Spursből elhozott Steven Pienaar, míg a meglepetés pediog a csapat nélküli ötvenkétszeres német válogatott, Thomas Hitzlsperger behúzása volt Moyestól.

Az Everton tényleg jól startolt, mert a jelenlegi bajnoki helyezése nem tükrözi a liverpooliak jelenlegi formáját. Az elmúlt két hónapban játszottak nyolc meccset, de csak egyet tudtak megnyerni (igaz kikapni is egyszer kaptak ki), szépen lassan eresztenek le, a lejtőn ma sem fognak megállni.

A két aduász a idei csapatukban a vénségére a válogatottságot ünneplő Leon Osman, és a belga istenség, Marouane Fellaini. Fella hatalmasat tol a csapatán (megint), piszkosul sajnálom, hogy nem ő, hanem Rodwell lett leigazolva nyáron. Így is meg van bennem az az érzés, hogy Manchesterben fog kikötni, de az sajna nem biztos, hogy a City lesz a végállomás. Mivel ő a barátnőm egyik kedvenc játékosa, így remélem azért csak nem a mu-ba megy.

Mellettük a Baines-Jagielka-Jelavic hármasra nem lehet panasza a toffees híveinek.

Phil Neville gyomorforgató látványától megkímél minket sérülése, mellette Seamus Coleman és Victor Anichebe valószínűleg nem épül fel mára, és van esély, hogy Leighton Bainest sem tudják összekaparni a kezdésre.

Egy a biztos, unatkozni nem fogunk, a topbajnokságok közül az Everton a második a kapuralövések számában (átlagosan 19 alkalommal meccsenként), míg a City a harmadik (18,3), amúgy az első a Real Madrid (19,5).

A meccset a digi 2 adja, stream: itt, start:16:00.

Az Everton ma nem lehet ellenfél, kell a három pont, aztán jöhet a derbi!

2004-ben alaposan ki lettek picsázva, ma is be’ szép lenne egy ilyen.