Reload

Egy hét pihenés után jöhet a következő bajnoki. A csapatnak a többi Premier League gárdához képest több szünete volt, mivel a srácok jó nagyot csináltak a Miki egér kupára (pedig Mikit illik komolyan venni mostanság, igaz Lukács úr?!), így Mancininek nem volt más dolga, mint kisöprögetni a beszorult pár szem homokot a fogaskerekek közül, beolajozni, és újraindítani a rendszert.

És persze győzni Londonban. Na, ez az ami a dolog nehéz része lesz.

Kezdésnek a rossz hír, a múlt héten megsérült Richards legalább 10-12 hétig kidőlt. Fasza, szerencsére Zabaleta van már olyan állapotban, hogy ma már játsszon, és talán García is felépült. Milner eltiltása letelt. Maicon, Silva és Rodwell még továbbra is sérült.

A középpályások annyira elfogytak (ráadásul a tarcsi Olaszországba utazott a Juve elleni NextGen Series meccsre, így az elmúlt két meccsen a kispadon ülő George Evans ), hogy Abdul Razakot is visszarángatták a Charlton Athleticből.

A hét a bejelentések hete volt, a Swansea elleni meccs után hozták nyilvánosságra, hogy változás állt be szakmai stábban, Txiki Begiristain szerepvállalásáról már beszéltünk részletesen.

Az idei aranylabda szavazás 23 jelöltjét. Bár esélyük sem lesz a barsza-reál páros sztárjai ellen, három játékosunk is felkerült a listára, név szerint: Sergio Agüero, Mario Balotelli és Yaya Touré. Hajrá!

Egy másik France Football által közölt lista szerint, a Premier League fizetési top tízes listáján négy City játékos szerepel, Tévez és Yaya 180, Silva 160 és Nasri 140 ezer fonttal. Nagyjából reális lehet a névsor (és az összeg), mert mi is hasonló összegeket tudtunk eddig.

Egy másik nagy magazin is fókuszba helyezett egy City játékost, pedig nem is a sport, és pláne nem a foci a profilja, de mégis ott virít, Mario a Time címlapján:

Nem szorosan a Cityhez kapcsolódó hír, de kiderült miért volt olyan fontos a nike-nak, hogy az umbroból átöltöztesse a csapatot (és az Angol válogatottat is) a következő szezontól a saját cuccaiba, mert eladta az angol márkát, az eddig inkább a divatruházatban utazó Iconix Brandnek. A két nagy (és néhány kisebb csapat kiszervezése után) nagyjából 200 millió fonttal kevesebbért, mint amennyiért vették…

A csapat szokás szerint már tegnap elvonatozott Londonba, az út a szokásosnál is vidámabban telt:

A West Ham egy év Championship szezon után vissza is tért, és nem is szerepelnek rosszul, bár eddig egy komolyabb csapattal játszottak (Arsenal), de tőlük simán (1:3 otthon) kikaptak.

A kiesés után Sam Allardyce vette át a csapatot, ami bár jól muzsikál, mint mondtunk, a kötelezőkön kívül nem hozott még meccset. Ez reméljük a mai nap után is így marad.

Az első osztály (ahogy lenni szokott) sok új játékost hozott, a kapusuk a Boltonból Bogdán Ádám által kiszorított veterán finn, Jussi Jääskeläinen lett. A védelembe az Aston Villától érkezett a walesi válogatott, James Collins, a szélső Matt Jarvis pedig a Wolvesból igazolt Londonba.

A ‘pooltól kölcsönkapott Andy Carroll eddig kilenc meccsen se gólt nem lőtt, de még gólpasszt sem adott. Ez még tőle is rohadt gyenge. Egy másik játékos is van kölcsönben, a Chelseatől az izraeli szélső, Yossi Benayoun.

Két nevesebb távozójuk volt, a Real Madrid Sztefan Szavicsa (saját maga sem értette mit keres ott) Julien Faubert az Elazigsporba, az angol futball közelmúltjának egyik legszerencsétlenebb alakja (lásd még pl.: 2012-es vb) Robbie Green pedig saját hínevét örgbíti azzal, hogy második számú kapusnak igazolt a liga regrosszabb csapatába.

Két egykori nagy sztár is távozott a kalapácsosoktól, de John Carew és Papa Bouba Diop már felhagyott a profi focival.

A héten náluk is jó páran sérültek voltak (bár valószínűleg néhányukat rendbekapják a meccsre), a névsor: Jack Collison, Alou Diarra, Guy Demel, Ricardo Vaz Te és Matt Taylor.

A kezdés: 18:30, tv: digi 2, stream: itt. Vezeti: Howard Webb, jíppi!

Majdnem két éve járt a City a Boleyn Ground-on, azt az eredményt kéne ma is újratölteni: