200/100/50

Hiába szerettük volna, nem volt sima (ez) a QPR elleni bajnoki (sem). Egyelőre nem sikerül lehozni komolyabb védelmi hiba meccset ebben a szezonban, és arra is várni kell, hogy az elmúlt két szezon clean sheet rekordere, Hart ne kapjon gólt.

Ez volt Mancini századik angol bajnokija.

 

A meccs előtt bemutatták az újonnan igazolt játékosok közül azokat, akik már a klubnál vannak (szegény Richard Wrightot is körbehordozhatták volna…), Javi Garcia és Scott Sinclair tett egy gyors tiszteletkört, sőt Sinclair már a kispadra is leülhetett.

Mancio ismét visszatért a 4-2-3-1-hez, hazai pályán ez a menő úgy tűnik. A vendégeknél a Shaun Wright-Phillips volt ismerős arc, és persze Hughes, aki egy új igazolását dobta be máris, a spanyol Esteban Granerot.

A City dominált az elején, a QPR bele sem szagolt a meccsbe, az első gól a 9. percben megszülethetett volna, de mind Džeko, mind Yaya Touré lövését blokkolták egymás után.

A legnagyobb QPR helyzet egy félpályás Rodwell hazaadás után volt, mit akart vajon? Hart is csak nevetett rajta.

A City gól viszont érett, szögletek egymás után, a 16. percben Tévez lövésébe még beleállt Zamora, de a kipattanót Yaya már belőtte végre. 1:0.

A gól után visszavett a City, egy-két komolyabb jelenet volt csak, a 25. percben volt egy kispályázás a tizenhatoson belül, de Silva lövését hárította Green.

Innentől inkább a QPR-é volt a félidő, de komoly sanszunk nem volt.

A szünet után egy Tévez lövessél indult (meg a szokásos Mancini-Kidd cukorzabálással).

A meccs jelenete az 52. percben volt, mikor Silva és Zabaleta játszott össze, Pablo felgyorsított a tizenhatoson belül, ellőtte Green felett, de sajna a felső lécen csattant csak a labda.

Ilyenkor szokott jönni a baj, jött is, Silva töketlenkedett a térfél közepén, fel sem nézett, jött Andy Johnson elvette a labdát, megiramodott, jól is lőtt, de a Hart kitornászta. Ahhoz, hogy gól legyen kellett még egy hülye, ez most Kolarov volt, a szerb otthagyta Zamorát, aki simán gólt fejelt. 1:1.

Szerencsére most nem jött a görcsölés, két perccel az egyenlítés után Kolarov passzolt Téveznek, aki levitte az alapvonalig a labdát, beadott, Džeko pedig három lépésről gólt fejelt. 2:1. Ez volt a Mancini korszak 200. Premier League gólja.

Hughes gyorsan cserélt kettőt, bejött egy újabb ismerős, Nedum Onuoha, majd Kieron Dyer is. Mancini is cserélt, Zabaleta helyére jött Kolo Touré.

A QPR-nak megvolt a lehetősége az egyenlítésre, egy Granero szabadrúgás után Hart és Lescott is lemaradt, de szerencsére Ryan Nelsen is így tett.

Mancio meghúzott még két cserét, Milner be, Silva le, és a végén (szép gesztus, bajnokin idén kb. nem kerül már a padra) Razak is jött Nasri helyett. A túloldat Cissé váltotta Granerót.

A ráadásban jött a bónusz, Tévez cikázott át a védelmen, körbeadogatták a srácok a tizenhatos előtt a labdát, a végén Džeko lőtt, de végül nem szerzett gólt, mert Carlos beletette a lábát, így róla ment be. 3:1. Ez lett Tévez 50. PL gólja.

A végeredmény nem rossz. A játék még akadozik néha, de legalább nem kerültünk hátrányba, és nem kellett kétszer a hálóban kotorásznia Hartnak. A lényeg a győzelem, a csúcsformában nem szeptember elsején kell játszani, de már tényleg jó lenne egy tükörsima, nullára lehozott meccs.

A találkozót megnézte az Etihadban José Mourinho is, kíváncsi volt a Cityre, mint az első bl ellenfelére a Madridnak. A következő bajnoki csak két hét múlva van (mindkét országban), de akkor egy napon játszik a két csapat, ezért sietett Manchesterbe a speciális egyes, remélem jól félrevezették a srácok.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló:

Melyik gól tetszett a legjobban? Szokás szerint szavazhatsz a facebook oldalunkon!