Karácsony az Anfielden. Augusztusban.

Izgalmas mérkőzésekre vágysz? Válaszd a Manchester City találkozóit, garantáltan lerágod a körmeid. Tövig.

_65677515_aguero_reuters2.jpg

A tegnapi volt sorozatban a negyedik olyan meccse a csapatnak, amikor hátrányba került, most kétszer is. Most is sikerült felállni, de győzni nem. Igazság szerint nem is érdemelte volna meg a csapat, de a Liverpool sem, amilyen védelmi hibákat vétettek, remek ajándékok, köszi srácok!

Mancini ismét kavarja. Előkerült újra a 3-5-2, ami a múlt héten eltűnt. A csapat is változott egy cseppet, kikerült Clichy (megérkezett a kis Gaël tegnap, az ő hiánya így érthető), Silva és Lescott (az egyikük még fáradt, a másikuk kisebb sérülést szedett össze, állítólag), Agüero sérült ugye. Kolo Touré, Kolarov, Milner, Balotelli be. Elsőre gyengébbnek tűnik a felállás mint a Soton ellen, viszont egy hasonló gárda nyert egy szuper pajzsot.

Az első kapura lövés Kolarov nevéhez fűződik a 9. percben, szabadrúgásból, amit Balotelli lerántásáért ítéltek meg. Aleks egy percre rá egy zseniál kötényt osztott ki a saját alapvonalánál. Minőségi volt.

Borini a 18. percben egy beadás után Kolrovval a nyakán bevetődve lőtt, alig ment mellé. Egy percre rá Nasri lőtte be a labdát a tizenhatoson belülre, Reina kifutott, de Tévez megelőzte, előtte a kapus mellett a labdát, ami végigtáncolt a gólvonalon, és kipattant a kapufáról. Pech..

A ‘pool legnagyobb helyzete a 33. percben volt, amikor Kompany olyan rosszul ért bele egy beadásba, hogy majdnem gólt szerzett, sajna viszont a szögletből mégiscsak betaláltak a pirosak, Skrtel védhetetlenül fejelte a labdát a hólóba. 1:0. Kolarov csak szemmel kísérte, aztán nekiszaladt Zabaletának. A szlovák kihasználta a hibát.

Az 50. percben Zabaleta vesztett labdát a felezővonalnál, a ‘pool szépen végigvitte a kontrát, de hál’ istennek Suárez a kapu mellé passzolt.

A 60. percben Rodwell jött Nasri helyett, Samir most nem volt formában. Két percre rá Džeko is jött Balotelli helyére.

Közvetve a cseréknek köszönhetően, összejött az egyenlítés. A 64. percben Tévez ment el a bal szélen, beadott, a labda elszállt a kapu és a kapus előtt, de eltalálta Kellyt,a védőről Yaya elé pattant, aki bevágta. Mekkora mák! 1:1.

Azzal, hogy Nasri helyére Rodwell jött, Yaya simán kolbászolhatott a tizenhatoson belül.

Sokáig nem lehetett örülni, Rodwellen valami rontás van. Az újonc belefeküdt Gerrard lövésébe, a labda meg a kezére pattant. Szabadrúgás, Suárez lőtte, persze, hogy betekerte. 2:1.

Hart nem állította fel valami jól a sorfalat. Ő nem látott tőlük, a szöget viszont nem zárták.

A 76. percben jött Silva, Milner helyett. Jamesnek egy olyan elfutása volt, mint a Chelsea elleni Community Shield meccsen, a beadásból Balotelli kapufát is lőtt, de mivel lesről indult, semmit sem ért az egész. Ő, Balotelli, Hart, Nasri és Kolarov gyenge volt. Ennyit nem bírt el a csapat.

De messze volt még a vége! A hátul tökölődő Skrtelre oldalról rárontott Džeko, a kopasz megijedt és haza akarta adni a másik kopasznak, szerencsére volt olyan hülye, hogy nem nézett fel, Tévezé lett a labda, Carlitos (újra) elfektette Reinát, aki a kapuval szemben nem hibázott! 2:2.

A végéig még Džekónak és Suáreznek volt egy-egy nagyobb helyzete, de ennyi. Szép meglepetés volt ez a két gól, pedig még nincsen karácsony. Túl vagyunk az Anfielden, legalább minimum egy évig nem kell erre járni…

A ‘pool szurkolók mérgesek lehetnek, hiába volt jobb egy kicsivel a csapatuk (nem voltak olyan hű de jók azért ők sem), hiába érezték úgy, hogy győzelmet érdemeltek volta, de nem. Amíg ilyen balfasz a védelmük, addig nem érdemelnek többet mint egy pont.

Mi meg aztán tényleg örülhetünk. A világon nincs olyan mázli, hogy egy csapat (bukóból) négyszer zsinórban 3:2-re hozzon a meccset. Most már el kéne kezdeni tenni is valamit a szerencséért, mert lassan nem csak adni fog a gép, hanem elvenni.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló:

Melyik ajándék volt ma szebb scouser pajtásainktól? Mondd meg te!