Indulunk!

Szentek, jó, hogy megint itt vagytok, már hiányoztatok!

A bajnok az újoncot fogadja a nyitófordulóban? Ez csak egy igazán jó meccs lehet! Ma végre igazából elrajtol a Premier League 2012/2013-as szezonja.

A címvédésért folytatott kemény küzdelem most kezdőik.

https://www.youtube.com/v/wf3PHl6TjVQ?version=3&hl=hu_HU&rel=0

A Southampton hét év után tér vissza az élvonalba. Egy újoncnak nem rossz dolog a bajnok otthonában kezdeni, senki nem vár tőlük semmit, ha kapnak egy nagy pofont mindenki úgy érzi, hogy ez belefért, ha viszont akár csak egy pontot is elvisznek, másnap róluk beszél a fél világ.

A Szentek egy nagyon régi klub, amelyik hiányzott már az első osztályból. Nagy dolog, hogy vissza tudtak kapaszkodni a harmadik vonalból újra a Premier Leaguebe, és tragikus, hogy az anyagi gondokkal küzdő csapatot talpra állító Markus Liebherr ezt a napot nem érhette meg.

A múltjuk, stadionjuk (a St Mary’s, amely dél-Anglia egyik legszebb pályája), szurkolóik és azok az ismert játékosok (Gareth Bale, Theo Walcott, Oxlade-Chamberlain…) akik az akadémiájukról kerültek ki mind csak azt bizonyítják, helyük van újra itt, a legjobbak között.

Igazi sztár, sőt, komolyabb ismert játékos nélküli a keretük. Egy valakit lehet kiemelni, a negyedik vonalig száműzött Glasgow Rangerstől érkezett észak-ír válogatott, Steven Davis-t.

Abszolút nem ők az esélyesek, keretük nem tudni mire képes, ráadásul menedzserüknek, Nigel Adkinsnek is ez lesz az első Premier League meccse. Adkins két éve dolgozik a klubnál, előtte csak a Scunthorpe United gárdáját vezette.

Lassan vége az átigazolási szezonnak. Az eddigi egyetlen érkező, Jack Rodwell már a csapattal készül. Kérdés, hogy jön-e még valaki, persze ez nagyban függ attól is, hogy sikerül-e eladni valakit (a hírek szerint a Spurs vezetősége holnap jelentheti be Adebayor érkezését, Adam Johnson pedig a Sunderlandbe igazoláshoz áll közel). Mindenesetre Mancini úgy hírlik nem tett le a római de Rossi leigazolásáról (mai olasz híradások szerint küszöbön a megállapodás), a középpálya kulcsfontosságú, emlékezhetünk, Yaya Touré hiányát az év elején nagyon megsínylette a csapat, és Mancio nem akarja újra átélni ezt januárban, az Afrikai Nemzetek Kupája idején.

De az, hogy csak Rodwell érkezett nagyon szokatlan (és hihetetlen, ezért is pletykálnak a lapok Aggertől Sinclarig, de Rossitól Martínezig sok mindenkiről), mint az is, hogy csak olyan nevek bukkantak fel a klubnál nyáron, potenciális jelöltként a leigazolásra, mint Omar Abdulrahman, Nir Biton vagy Mario Jelavic. Egy új, uefa ffp kompatibilis világ kezdete?

Talán ennek az új világnak is a jele az hír, ami héten látott napvilágot, az hogy új igazgató kerül a klub élére, a spanyol Ferrán Soriano személyében. Az üzletember többek között tagja volt az FC Barcelona elnökségének, amikor néhány éve a jelentős veszteséget termelő katalán klub költségvetését gatyába rázták. Kíváncsian várjuk, hogyan fog dolgozni Manchesterben, milyen gazdasági útra tereli a klubot.

Ma biztosan nem lesz a pályán Džeko, aki a bosnyák válogatottnál sérült meg. Richards sem, akinek a brit csapatban, az olimpián összeszedett sérülése súlyosabb a vártnál, és persze a nemrég műtött Barryre sem számíthat Mancini.

Hart, Kompany és Balotelli lassan túl vannak kisebb sérülésükön, de az, hogy ma játszanak, vagy kapnak-e még egy kis pihenőt, még nem tudni.

TV-ben a digsport 1-en követhetitek figyelemmel a meccset, 17:00-tól, stream erre lesz.

2005-ben az év első bajnokiját játszotta a két csapat január elsején (azóta nem járt Premier League meccsen az Etihadban a Saints), az akkori végeredményt (2:1) sokan most soványnak tartanák, de a két City gól nem volt semmi, ilyenekkel ma is kiegyeznénk.