Maláj kiscicák

Sima győzelmet hozott a Manchester City második, egyben utolsó ázsiai meccse.

A malajziai liga válogatott ellen, Kuala Lumpurban 3:1-re sikerült győzni, mindenféle megerőltetés nélkül. Egy kis visszatekintés a meccsre, ráadásként egy fotó az új harmadik számú mezről.

Vége a távol-keleti turnénak, rengeteg ázsiai sztárral való parolázás, árvaház és utánpótlásközpont felkeresése után vissza Európába. Épül keleten is tovább a brand, az, hogy a felkészülést miképp szolgálta a hakni, majd kiderül.

Kicsit csalódást okoztak ezek a malájok, nem-nem a játékukkal, arra nem számítottam, hogy jól  fognak játszani, hanem a fizimiskájukkal.

Nekem a gyermekkori emlékek szerint a maláj tigrisről ő lenne, ezek a srácok viszont egy cseppet sem hasonlítanak Kabir Bedire, na mindegy, meg is kapták érte a magukét.

Tegnap Kula Lumpurban így állt fel a csapat: Pantilimon (Johansen, 81.) – Zabaleta, Szavics, K. Touré (Boyata, 76.), Kolarov – Razak (Evans, 67.), Y. Touré (Scapuzzi, 58.) – Suárez, Agüero (Lopes, 70.), A. Johnson – Tévez (F. Mancini, 76.)

Kompany a biztonság kedvéért nem játszott, már Ausztriában fájlalta a lábát, amire kapott egyet az Arsenal ellen is.

Nem volt igazán ellenfél a vendéglátók tizenegye, tanár-diák szintű volt az összecsapás, csakúgy mint Agüero gólja. Mesteri.

A City nem kapkodta el, a malájok meg nem tudták felvenni a (nem túl gyors) tempót, pedig a bíró is velük volt, Kolarov felvágásáért nem ítélt büntetőt.

A következő gól rögtön a második félidő elején született meg, Agüero remek ütemben ugratta ki Tévezt aki a hálóba pörgetett. Pár percre rá már három volt az előny, Sergio adott egy passzt Adam Johnsonnak, akinek volt ideje tök egyedül a tizenhatoson belül úgy forgolódni, hogy a bal lábára kerüljön a laszti.

A meccs vége előtt Akil még lőtt egy gólt a pár perce beállt Johansennek (bár inkább az eltaknyoló Zabaletát sajnáltam), de ez már csak annyi ért mint fing a szélben.

A csapat már vissza is tért Manchesterbe, ahol már az Eb résztvevők is bekapcsolódtak a felkészülésbe (csak a két döntős, Balotelli és Silva jön meg csak csütörtökön). Jövőhét vasárnap már tétmeccs, a Chelsea ellen jön a Community Shiled a Villa Parkban. Addig még három meccse lesz a csapatnak, az első Džeko németországi tündöklésének színhelyén, Golfsburgban. Remélem az eddigi felkészülési meccseket kihagyó bosnyák szombatra előkerül.

Egy meccs lesz még ma is, a 20:45-kor kezdődő meccsen, az Oldham Athletic otthonában egy A-B vegyes keret lép pályára, ebben a felállásban Hart – Wabara, McGivern, Lescott, Clichy – Milner, de Jong – Facey, Jelavic, Nasri – Santa Cruz.

A wolsburgi meccs után, vasárnap pedig az ír Limerick otthonában lesz egy meccs, feltehetőleg oda a B csapat fog elutazni.

A végére pedig a harmadik számú mez:

Az umbro az utolsó szezonra csinált egy harmadik mezt (tavaly a tavalyelőtti második mez volt a cseremez cseréje, de kb. egyszer hordta meccsen a csapat), egy kicsit olyan mint ha az előző szezon piros-fekete mezének negatívja lenne.