Yaya naplója: 1. nap

Tavaly Micah közreműködésével már betekintést nyerhettünk a játékosok szemszögéből arra, hogy hogyan is zajlik egy nyári alapozó felkészülés a Manchester City-nél.

Erre most nyáron is lehetőségünk nyílik, ám annyi változás lesz a dologban, hogy mivel Micah a brit válogatottal készül gőzerővel a londoni olimpiára, ezúttal Yaya Touré fogja prezentálni napi rendszerességgel az edzőtáborok történéseit. Megpróbáljuk tartani vele a tempót, íme az első nap történései:

***

Üdvözöllek az első naplóbejegyzésemnél innen az osztrák edzőtáborból. Megpróbálok beszámolni arról, hogy mi minden is történik itt egy játékos szemszögéből, kezdjük is hát akkor el…

Nos, ez az első nap, hogy fitnesz gyakorlatokat végeztünk, és amúgy nagyon jó érzés újra a csapattal lenni. Nagyon élveztem a nyári szünetet, rengeteg szabadidőt töltöttem a családommal.

Rendkívül sokat pihentem és sikerült „feltöltenem az elemeket”, így hát megint készen is állok egy kis focira.

Mától kezdődik a kemény munka, amivel felkészülünk az előszezon első meccseire. Kezdetben főleg az állóképességre és az erőnlétre helyezzük a hangsúlyt, ennek köszönhetően rengeteg időt fogunk eltölteni a konditeremben.

Naponta két edzésünk is van. Egy reggel, egy pedig este, és mindkét foglalkozás 60 percig tart. Közte mindig van egy ebéd és némi pihenés is. Seefeld gyönyörű város, „kissé” más mint Los Angeles, ahol tavaly voltunk.

Hűvös és felhős idő van, de ez nem is meglepő, hiszen körülöttünk mindenhol hegyek vannak.

Előző este iszonyatosan nagy vihar volt itt, és legalább egy óráig tartott. Lenyűgöző látvány volt, de szerencsére csak a szobámból.

A hotel környéke csodás, és a helyiek is nagy örömmel fogadtak minket mikor megérkeztünk, így elmondhatjuk, hogy minden úgy kezdődött ahogyan reméltük.

Az elmúlt szezon sikere még mindig érzékelhető a társaság minden tagján, ezért is jó érzés újra találkozni a srácokkal.

Sajnálom, hogy ki kellett hagynom a QPR elleni meccs nagy részét és az azt követő buszparádét Manchester körül, de a sérülésemet muszáj volt kezelni. Remélem, hogy a jövőben még sokszor lesz lehetőségem ezt az ünneplést pótolni, ugyanakkor sajnos néha el kell fogadni bizonyos helyzeteket…

Mostantól fogva teljes erővel koncentrálnunk kell és megfelelően felkészülni a ránk váró feladatokra. Nagyon erős keretünk van, és bár páran még nincsenek velünk az Eb miatt, hamarosan újra együtt leszünk és készen fogunk állni arra, hogy megvédjük a címünket.

Holnap találkozunk…

Yaya.