Az utolsó

Az utolsó meccs, az utolsó banánhéj.

Jön a Queens Park Rangers, már csak egy győzelem kell (nem tíz) és itt a bajnoki cím. Milyen könnyű leírni, de megcsinálni, az nem lesz ilyen egyszerű.

A gyepmesterek nem akarnak kiesni, a City játékosai meg akarják nyerni a bajnokságot. Nem egyszerű a feladat, de közel sem lehetetlen. CTID!

Az őszi meccs után nem hittem volna, hogy lesz valami tétje ennek a meccsnek. Simán azt gondoltam, hogy a QPR vidáman csücsül a középmezőnyben, a City pedig kényelmesen kocogva, Bartonék sorfala előtt elvonulva tudta volna le a kötelezőt, mi meg élveztük volna Szavics és Pantilimon játékát.

De nem így lett. Kell még kapaszkodni, nagyon is. Országos egyes a meccs, de jöhet bármi. Buzsáky játszhatja élete meccsét, kretén lehet a bíró, becsúszhat kapus vagy védőhiba. Megszülethet az év öngólja, egy szerencsétlen büntetőt is össze lehet hozni. Akármi előfordulhat, de legfőképpen bármin el lehet csúszni. Mint egy ártatlan banánhéj, úgy fekszik a földön ez a meccs. De nem szabad eltaknyolni. Meg kell verni a QPR-t!

A londoniak nincsenek jó formában. Március 10-e óta (mint egy szép sormintában) egy idegenbeli vereség után, nyertek egy hazai bajnokit, de a Luftus Roadtól távol csak három gól jött nekik össze, hat meccs alatt, semmi más. Vendégként a legrosszabbak a mutatóik a ligában, (a Citynek a legjobb a hazai mérlege, eddig csak két pont lett elhullajtva az Etihadban, 52 pont a zsákban, átlagban 2.9 lőtt gól/meccs) 11 pontot szereztek, 17 gólt rúgtak, 38-at kaptak. Legutóbb októberben nyertek a Stoke otthonában, idegenben, egy küzdelmes meccsen 3:2-re. Ma jön az újabb idegenbeli meccsük, nem mondom, hogy nincs esélyük, de…

Neil Warnockot elküldték az idény közepén, de az edzőváltás nem jött be. Mark Hughes tudott gyökeres változást hozni. Bár most Sir Alex biztatja: tegyen csodát azt az utolsó körben. A halk szomszéd feje udvarolt volt csatárának egy sort, azt mondta bár lett volna olyan csatára, mint Mark, akit emlékeztetett (szerinte) milyen méltatlanul küldtek el a Citytől, és üzente, merítsen erőt az ő 1983-as KEK győzelméből, mikor az esélytelennek tartott Aberdeennel megverte a Real Madridot….

Nem csak Hughes lesz ismerős a vendégeknél, hanem feltehetőleg három volt City nevelés is kifut a kezdőjükben, Nedum Onuoha, Joey Barton és Shaun Wright-Phillips személyében.

A Citynél csendesen, nyugodtan telt a hét, a múlt heti díjak mellé két szép elismerés is vitrinbe kerülhet: Joe Harté újra az arany kesztyű (az utolsó meccs eredményétől függetlenül), és a kapitány, Vincent Kompany lett az év játékosa a Premier Leagueben! Hatalmas gratula!

Eltiltott nincs Mancini csapatában, de sérült sem. Az orvosi stábnak maximális elismerés jár, gyakorlatilag komolyabb sérülés nélkül sikerült lehozni a teljes idényt, ha valaki mégis kidőlt, nagyon hamar sikerült játékra kész állapotba hozni.

Bajnokcsapat??

Nem szoktam a fociról álmodni, de most furcsa módon mégis így volt. 1:1-lett a vége egy késői fejessel, de nem lett baj, mert a mu sem nyert Sunderlandben. Így ébren ennyire azért nem szeretnék izgulni.

A meccset a digi sport közvetíti, stream itt lesz.

1969-ben a Liga Kupában simán 3:0-al lépett át a City a parkőrökön, akkor meglett végül a trófea, ma pedig…