Blue Monday

manchester city manchester united derbi premier league

Kék hétfő. Élre állt a Premier League tabelláján április utolsó napján a Manchester City. Innentől már csak minden rajtatok múlik srácok. CTID!

Nehéz sokat írni erről a meccsről, igazi birkózás volt ez, united helyzet nélküli, kemény, régi vágású angol bajnoki. Néztem a kezdőjüket, bazdmeg, ezek a döntetlenért jöttek… Én mondom, megbolondult ez a világ. Sir Alex védekezik, Mancini támad, a City a bajnoki címre esélyes, valaki ébresszen fel!

Az első öt percben volt csak igazán veszélyes a mu, főleg egy beadás és szöglet után, de aztán kifogyott a benzin.

Helyzet nélküli derbi, nem semmi. Fél óra kapura lövés nélkül. Agüero megpróbált a rövidbe bombázni, de az is jócskán mellé ment, kb. ennyi az első félóra.

A szünet előtt jött a gól. Borult az, amit az öreg piás kifőzött, Silva szögletére de Gea nem jött ki, toporgott a vonalon, mint Hajdu Attis fénykorában, Kompanyt magára hagyták, érdemes nézni hogyan helyezkedik, rugaszkodik, fejel. Pazar.

manchester city manchester united derbi premier league

A szünetben nem váltott senki, ez csak jó, mármint nekünk. Aztán szép lassan jöttek a cserék, Mancini védekezőbb, SAF támadóbb játékosokat dobott be. Az egyik csere, de Jong sárgát érő megmozdulása után elszakad a cérna Sir Alaxnél, és vicces verbális csatába keveredett Mancióval.

Helyzet kevés volt, említésre méltó két nagy Yaya Touré lövés, egy életerős Clichy bomba és egy túlcselezett Nasri sansz. A pirosaknál semmi… Nem a ziccerekre fogunk emlékezni a meccs kapcsán.

A védelem hibátlan volt, a középpályán Barry és Yaya kiosztott százhúsz jó passzt, nagyon jók voltak. A támadósor viszont nem tudott kibontakozni, rendszeresen fennakadtak a védőfalon, RDM szerintem rém büszke lehet SAF-ra, de mentek előre, ők csinálták, csak nem jött össze, szerencsére Kompany kisegítette őket. Hart meg? Úgy hozott össze egy újabb clean sheetet, hogy igazából semmi dolga nem volt. A legjobb talán Zabaleta volt, nem lehetett elmenni mellette, rengeteg labdát szerzett, lövést blokkolt, szerelt, de a védőfeladata maximális ellátása mellett rengeteg lépett fel, nagyon jól ment az argentinnak.

manchester city manchester united derbi premier league

A united szar volt konkrétan, de a City sem az idény játékát hozta, de ez elég volt most. Bőven. Tavaly Mancini baszott rá a sompolygásra, most Sir Alex. Ennyi,  nem szabad döntetlenre játszani, baromi ritkán fizetődik ki.

A végén a Fergie Time meg, hát istenem, megszokhattuk volna már, de nehéz. Ha ezen múlt volna valami, biztos szétkaratézok valamit. Öt perc, három volt a Barka-Celszikin. Itt meg? Ápolás nem volt, Mancio kettőt cserélt csak. Ehhh, szerencsére vezethette volna Marriner a meccset ma estig, a kaput akkor sem találják el.

De vége. Négy év után ismét oda-vissza verve a mu. Még nem bajnok a csapat távolról sem, de ez már csak rajtatok múlik srácok, és láttuk: képesek vagytok rá. Come on City!

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

manchester city manchester united derbi premier league