Na, nyerünk ma?!

A kényeztető ősz után nehezen indult az év, és még most sem mondhatjuk, hogy felpörögtek volna a srácok. Sőt, az Arsenal elleni meccs is alaposan megfeküdte a gyomrunkat, még jó, hogy beszereztünk néhány gurigával ebből.

Túl kell lépni végre azon a nyamvadt árnyékon, és végre kiadósan el kéne valakit picsázni, például most a West Bromwich Albiont!

https://www.youtube.com/v/Y1P5uTwMguI?version=3&hl=hu_HU&rel=0

A WBA második idény óta tagja újra a Premier Leaguenek, az utóbbi találkozások alkalmával, tavaly simán kaptak egy hármast az Eastlandsen, karácsonykor pedig idegenben (a januári vesszőfutás előjeleként) bűnszar meccsen lett 0:0. A hétvégén a több mint egy hónapja tartó nyeretlenségi sorozatuknak vetettek véget a hétvégén a Blackburn ellen (3:0). A bajnokságban jelenleg a tizenharmadikok.

Biztosan nem láthatjuk a pályán se Gera Zolit se Fülöp Marcit, sérülés miatt. Hasonló okokból kimarad a vendégek keretéből Steven Reid, Jerome Thomas és James Morrison is.

A legbiztosabb pontjai a csapatuknak a kapusuk Ben Foster, a védő Liam Ridgewell és a középpályán Youssouf Mulumbu. A legtöbb gólt a nigériai válogatott Peter Odemwingie és a Readingből jött ír támadó, Shane Long szerezte, de könnyen lehet, hogy Roy Hodgson a hét végén gólt szerző Fortunét hagyja egyedül csatárként a csapatban. A kapitányuk, az észak-ír bal szélső Chris Brunt, nyolc gólpasszával a legtöbb asszisztot osztotta ki társainak.

Március 3-a, a Bolton legyőzése óta, azaz hét meccse mindig kap gólt a csapat, és azóta nem szerezte meg a vezetést egyik meccsen sem a City. Ennek véget kell vetni. Most.

Hiányozni fog az Arsenal ellen megsérült Yaya Touré, és az Emiratesben kiállított Balotelli.

Mario nem kapott az ámokfutásához mérhető büntetést, mert az fa (a fifa irányelveknek megfelelően) nem veszi figyelembe a videofelvételeket, a legnagyobb mészárlások nem kerültek be a meccs jegyzőkönyvbe, így csak a szimpla sárga + piros lapos eltiltást, azaz egy meccs. Ehhez jön még kettő, mert ez a harmadik kiállítása idén, így a derbin láthatjuk legközelebb pályán Mariot.

Ellenben Silva ma már játszhat, és ha Mancini tartja magát a szokásos rotációhoz, Richards és Kolarov is kezdhet ma este.

Kérdés a helyettesek személye is, az, hogy a szombaton hibázó Pizarro vagy de Jong kezd-e Yaya posztján, de jobban foglalkoztat mindenkit az, hogy a tavalyi meccset eldöntő Tévez megkapja a lehetőséget, hogy kezdőként, vagy Džeko pótolja SuperMariót? Nemsokára minden kiderül!

1981-ben 2:1-re sikerült legyűrni a baggies-t, bármilyen arányban, de ma is győzni kell!

A meccset magyar tv adó nem közvetíti, stream itt lesz.