Vissza a helyes útra

Végre egy hazai bajnoki. Idegenben nem villog nagyon mostanság a csapat, rájuk férne egy igazi sikerélmény.

Az elmúlt hét nem csak a Stoke City elleni meccs sebeinek nyalogatásából és a Fekete Macskák elleni készülődésből állt, hanem a brit lapok által feldobott kérdésről: Tévez kezd ma, avagy sem?

A lényeg: ma győzni kell, vissza kell találni a helyes útra!

A nagy kérdés lesz Tévez szerepe. Sok újságíró pedzegeti: kezdjen ma Carlos vagy ne? Az argentin szerdán ismét játszott a tartalékok között, és jól is ment neki (gólt lőtt, gólpasszt adott, tizenegyest harcolt ki). A két csatár, Džeko és Balotelli nem nyújt egyenletes formát, Agüero pedig „hülye sérülést” szenvedett (Mancini szerint), ami egy egymás köti játék során szerzett lábsérülést jelent, ezért nem játszott a Stoke City ellen. Egy régi Tévezre feltétlenül szükség lenne egyelőre csak Mancini tudja mi lesz, de egyelőre azt mondta, hogy még nincs olyan állapotban, hogy kezdjen. Meglátjuk.

Kompany viszont ma nagy eséllyel visszatér, Lescott még nem.

Ha ma nyer a City, akkor két ponttal többet szerzett mint tavaly, a bronzéremhez (sőt az ezüsthöz is, csak a Chelsea kilenccel több gólt lőtt) elég volt 71 pont (60/33-as gólaránnyal), most a csapatnak 70 pontja van, a gólarány 72/22. A fejlődés egyértelmű, de a united is bírja a tempót, a tavalyi 80 pont nem elég idén a bajnoki címhez.

Az újságok viszont már egy jelentős összeget elköltöttek Mancini nevében, volt megint mindenki aki eszébe jutott az adott zsurnalisztának, Falcaotól, Christiano Ronaldoig.

A Sunderland hullámzó teljesítményt nyújt, a legutóbbi idegenbeli meccsükön simán kikaptak Blackburben (2:0), míg otthon a múlt hét végén megverték 3:1-re a QPR-t. Az FA kupában hiába harcolták ki az Everton otthonában az újrajátszást, hazai pályán simán kikaptak kedden a stolverkosoktól 2:0-ra, az egyik egy zseniális öngól volt.

A védelmük hiányozni fog Wes Brown, Titus Bramble és valószínűleg John O’Shea is. Biztosan nem látjuk a Citytől kölcsönvett Bridge-t. Wayne eddig nyolc meccsen játszott piros-fehér mezben, de csak egyet végig. Jó eséllyel hiányzik még a vendégektől Kieran Richardson és Lee Cattermole is.

A legutóbbi találkozás nem volt túl kellemes, az újévi méteres lesgóllal elbukott sunderlandi meccs előrevetítette a nem túl sikeres januárt. Hazai pályán viszont sokkal több a sikerélmény, mióta feljutott a Sunderland, még pontot sem szereztek Manchesterben. Majdnem pontosan egy éve 5:0-ás henger robogott át a Fekete Macskákon, 2009-ben ősszel egy fordulatos meccsen 4:3 lett, 2009 tavasszán és 2007-ben 1:0-ra győzött a City.

A meccset a digi sport közvetíti, stream itt lesz.