Kedd esti unaloműző

A szezon vége felé haladva, egyre több átigazolási pletyka üti fel a fejét a csapattal kapcsolatban. A legtöbb, főleg a csatárokkal foglalkozik. Ezen talán nem is érdemes meglepődni, hiszen a támadóink góltermékenysége (főleg idegenben) az utóbbi időben eléggé „aszályos„, így természetes, hogy az angol média elkezdett a nevekkel dobálózni. A legnagyobb helyi manchesteri lap például azt találta írni, hogy Agüero kivételével teljes támadókiárusítás kezdődhet a nyáron, amivel akár 100 millió font körüli bevételt is elkönyvelhetne a klub.

Biztos távozó lesz nyáron a nemrég vegyes fogadtatás közepette visszatérő Carlos Tévez, akiről talán már az etiópiai Szuri törzs is tudja, hogy nagyon mehetnékje van az Eastlands-ről. Hír vele kapcsolatban, hogy állítólag Mancini azt fontolgatja, hogy szombaton a Sunderland ellen már nem csak csereként, hanem kezdőként számít az argentinra.

A csapatban a legnagyobb formahanyatlást Edin Dzeko mutatja be, aki ugyancsak könnyen a távozók listáját erősítheti. Az ősszel a City gólzsákja volt, ám ebben a naptári évben gyakorlatilag behúzta a kéziféket. 18 lőtt góljából 13-at még karácsony előtt szerzett, ám idén nemhogy folytatná a gólgyártást, de még a kellő bizonyítási lehetőséget is alig kapja/kapta meg Balotelli és Agüero mögött (Tévez visszatérésével pedig nem került könnyebb helyzetbe). A bosnyákot állítólag a Juventus és a Bayern München is szívesen látná soraiban.

A MEN szerint, az elmúlt év legjobb „jolly jokerének„, Adam Johnsonnak sincs betonbiztos helye. A szélső korábban csereként beszállva rendre dobni tudott a támadójátékon, ám idén ő is csak szenved. Platt egyébként ma a Sky Sports-nak azt nyilatkozta, hogy nem aggódik különösképpen a gyenge csatárteljesítmények miatt.

Említsük meg még Balotellit is, akinek – amíg Mancini a menedzser – nincs félnivalója, ám ma megint sikerült bekerülnie a híradásokba azzal, hogy az Inter sajtótájékoztatóján (az új edzőt, Andrea Stramaccionit mutatták be hivatalosan) egyszer csak betoppant és lepacsizott az összes jelenlévővel a kamerák kereszttüzében.

Ugyancsak Platt mondta még a hétvégén, hogy a hétfőn Boszniába látogató (wtf?) Mancini jót nevetett Fergie múltheti monológján. A „mind games„-dumára a sajtó azonnal rászállt, a hétvégén már valami egészen elképesztő írások is napvilágot láttak a világhálón. Ennek egyik jeles bizonyítéka a magyar FourFourTwo cikke, amely egyenesen azt írta le, hogy maga „Mancini küldte rá Vieirát SAF-ra„, mivel „az olasz szakember is kezd kifogyni a béketűrésből.

A végére pedig egy hír a sérültekről: Lescott kivételével várhatóan mindenki bevetésre kész állapotban lesz szombaton, így Kompany, valamint Kun is visszatérhet a pályára.

Irány tehát a 21.!