Az első a tízből

Kemény meccs vár ma este a csapatra. A Kánaánba vezető lépcső első foka a tízből igencsak izzasztó lesz. Nincs bemelegítés, bele kell csapni a közepébe, nyerni kell, hiszen ebben a szezonban kimondva is az egyetlen cél nem más, mint megnyerni a bajnokságot!

Legutóbb Manchesterben 2010-ben járt a Chelsea, akkor 1:0 lett a végeredmény Tévez góljával. Annak a Carlos Téveznek a góljával, aki ma visszatérhet a csapatba. Még most is nehéz elhinni, de a volt csapatkapitány növelheti góljai számát City mezben! Pedig de, Mancini szerint a jelenlegi fizikai állapota már lehetővé teszi, hogy hasznos tagja legyen a csapatnak a meccs utolsó harmadában. Meglátjuk, én mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok.

Mancini viszont biztos a dolgában, kijelentette: meglesz a bajnoki cím. Neki legyen igaza! De valami eszetlen nehéz lesz. Én úgy gondolom, a United legyőzése mellett huszonnégy pontra van még minimum szüksége a csapatnak a hőn áhított trófea bezsákolásához, nem kéne egy taknyolással indítani az utolsó etapot.

Az őszi meccsen (illetve decemberben) a londoniak vetettek véget a City bajnoki veretlenségének, már csak ezért is megérdemelnének egy verést.

Azóta a meccs óta a nem túl türelmes Abramovics menesztette André Villas-Boast, hiába a tetemes összeg amit a Portónak kellett fizetni az edzőért, nem kapott egy idénnyi türelmet sem (halkan megjegyzem, Mancini mérlege ennyi meccs alatt rosszabb volt mint AVB-nek…). Utódja a portugál segédje lett, Roberto Di Matteo, aki felrázta a csapatot, két körben is továbbjutottak vele az FA-kupában, kiejtették a Napolit a BL-ben és bajnokin megverték 1:0-ra a Stoke-ot. A legutóbbi meccsen két gólt lőtt Torres, szóval nagy az optimizmus London sötétkék felében. A képet árnyalja, hogy a négy meccsből kettő másodosztályú ellenfél ellen zajlott. A Chelsea-fanok már ősszel is reménykedtek egy Genk elleni meccs után (szintén öt lőtt gól, szintén két gólt vágott Torres) a feltámadásban, de akkor sem történt túl nagy csoda, bizakodunk: ma sem fog.

Persze azt se feledjük, az Etihad idén egy erőd, még pontot sem vitt innét el senki bajnokin, nem ma lesz megkezdve az ajándékosztás!

A Citynek nem volt meccse a hétvégén így a Sporting elleni EL visszavágó óta nem kellett pályára lépni a manchesterieknek, a Chelsea-nek viszont volt egy hosszabbításos BL-meccse a Napoli ellen és egy FA-kupa találkozója a másodosztályú Leicester City ellenében, így a londoniak lábában 120 percnyi játékidővel több van az elmúlt héten, remélem ez meg is fog ma látszani.

A Swansea otthonában kapott verés után azt mondta Mancini, fáradt a csapat, most erre nem lehet panasz. A szabadidőt igyekezte mindenki tartalmasan eltölteni, felfrissülni egy kicsit. Sokan jártak valamerre a napokban:

Joe Hart és James Milner ellátogatott az Old Traffordra (az igaziba) egy kis krikettélményért.

Mancini és Platt vasárnap Lilleben járt, és megnézték az OSC Lille – FC Valenciennes meccset, alátámasztva azokat a pletykákat, hogy a nyáron ajánlatot fognak tenni a fiatal belga Eden Hazardért. A hazaiak 4:0-ra győztek, és a manchesteri edzőpáros elégedett lehetett azzal amit látott, Hazard amellett, hogy gólt lőtt, adott két gólpasszt.

Adam Johnson és a unitedes Phil Jones kosárlabdázni volt, a csapat több tagja az angol rögbi válogatott és a (szintén az Etihad által támogatott) londoni Harlequin csapatkapitányával, Chris Robshaw-val találkozott. A beszélgetés és a promó-fotók mellett egy kis fiáfázás is belefért nekik. Kompany találkozott a City legfiatalabb játékosaival és jutott idő Edin Džeko és Kolo Touré születésnapjának megünneplésére.

Na, de vissza a mai meccshez: Pablo Zabaleta és Barry játékra kész, Lescott viszont még sérült sérült, de jó hír, hogy jelen állás szerint van esély Kompany szereplésére is, de nagy a sansz arra, hogy Milner is a kezdőben találja magát.

A fővárosiaknál John Terry és Oriol Romeu hiányzik majd sérülés miatt, Solomon Kalou és David Luiz játéka pedig kérdéses.

Tippem szerint a Hart – Richards, Kolo Touré, Kompany, Clichy – Yaya Touré, Barry – Milner, Agüero, Silva – Balotelli tizenegy fog kezdeni.

A meccset a digi sport közvetíti, stream itt lesz.