Az van a levesben

Tegnap szépen lekászálódott a City a táblázat tetejéről. Nem egy kellemes dolog, de egyelőre nem tudunk mit tenni ellene. A hangsúlyt helyezzük az egyelőrére! 

A méltán népszerű trió által is megénekelt oda nem illő dolog ott úszkál a levesben, de gyorsan toljuk ki a tányér szélére és szolgáljuk fel a kedves szomszédnak. Ha mázlink van simán bekajálják, ha nem maximum csak ránk borítják és kész.

Roppant idegesítő dolog, a héten már a második idegenbeli 1:0-ás vereségét szenvedi el csapat… A  nagy különbség, hogy amíg a lisszaboni kisiklást könnyedén helyreránthatja a csapat csütörtökön, addig a walesi botlás miatt nőtt púpot nagyon sokáig kell majd borogatni.

A meccs nem kezdődött túl jól. A rosszullét már kezdőt meglátva kerülgetett… Szavics a kezdőben, Agüero és Džeko a padon, a cserék közt egy védő, Lescott sehol. Ennél már a csütörtökön látott Clichy – Kolarov szélsővédő kettősnek is jobban örültem volna, Kolo mellé betolt Richardsszal.

Hazaiak komolyan gondolték. Már az első percekben is támadólag léptek fel. Feltűnően könnyen jutottak labdához, nekem nagyon nem tetszik, hogy Mancini visszatért ahhoz a szokásához, hogy Yayát a támadó harmadban szerepelteti.

Az első komolyabb helyzetükre nem is kellett sokat várni, miután átgurigázták az egész pályát, Routledge lőtt csúnyán fölé. Pár perc múlva ismét vele volt gond. Graham egy nagyon finom mozdulattal kiugratta a szélsőt, aki betört a tizenhatosra. Jött Hart, bár a labdát vitte el először, akadályozta Routledge-t. Büntető. A fiatal Scott Sinclair állt a labda mögé, de Joey nagyon magabiztos volt, védte is! Kolo takarít, a szögletből veszésesen fejelek a hazaiak, Willimas ötösön belülről jövő löketét Hart védi.

De csak jön a Swansea… Szavics a 10. perc körül valami hihetetlen rémülettel, csukafejessel takarít el egy labdát a saját tizenhatosán belül, majd Balotellinek kell a félpályánál becsúszva szerelnie. Eközben csak egy veszélyes City helyzet, de a hatalmas kavarodás végén semmi sem lett.

Olyanra, hogy nem megy a csapatnak volt már példa, de arra, hogy még a labdát se birtokolják. Nemigen… Mancini is lépett, a Barry helyett jött Agüero. Yaya visszament Gareth helyére, Kun ment előre. Nem sok minden változott.

A legnagyobb City helyzet a 42. percben volt, Nasri beadás utáni egy kavarodás végén Yaya lőtt fölé. Kaput ő sem talált…

Hasonló volt a helyzet augusztusban Manchesterben. Jól játszott a Swansea, Agüero csereként lépett pályára (akkor is a füvön téblábolt Szavics) de valahogy tudtam, most nem fog jönni a City henger a második félidőben.

Azért próbálták megrázni magukat a srácok, egy Kun helyzettel indult a játékrész. Tíz perc múlva jött a következő, akkor Clichy olyan bénán ért a labdába tiszta gólhelyzetben, mint én. És én rosszul szoktam. Borzasztóan.

Ismét tíz perc, ismét City helyzet. Végigjáratták a labdát a hazai tizenhatos előtt, mellett (bent), maj Richards lövését hárította Vorm.

Aztán a 82. percben jött a bazdmeg… Szavics passzolt nyomorultul a félpályánál (a’la Spurs meccs) Yayának, a a labdával lelépett Sigurdsson, szépen járatták a labdát, míg Routledge pontosan beadott Luke Moore fejelt. 1:0…

A gól után persze pörögtek… Előbb Balotelli lőtt egy ígéreteset, majd Kolo Touré egy életerőset. Vorm a helyén volt sajna.

Aztán Micah Richards fejelt egy gólt, de Lee Mason nem adta meg. Szerintem oké volt, de az én szavam (ebben sem) nem mérvadó. Pár centis lestől és a szemébe sütő naptól hunyorító partjelző nőtől ments meg uram minket! Ennyi. Ámen.

Mancini csak a gól után cserélt, szokás szerint későn. Johnson és Džeko már semmi hasznosat nem tudott kezdeni. Szopi. A meccs utolsó perceket már Joey is elől töltötte, hasztalan.

Nincs vessze semmi, egy pont a hátrány, kreténség bömbölni, még nem ég a ház, és egy kis odafigyeléssel nem is fog! Eddig is tudtuk, hogy április 30-án lesz a bajnoki döntő, most már mindenki tudja!

Sokan számolgatnak, én is megteszem a tippem 27 pont kell még (úgy, hogy benne van a united elleni győzelem), plusz – mínusz egy pont. Nehéz lesz. De ki ígérte, hogy nem lesz az!?

meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: