Az aranyérem Manchesterbe kerül!

Nem lett négy, de még három sem. Baj? Egy cseppet sem!

Nincs meg a 100. idei gól, de nem kell hozzá sok, simán meglehetett volna, ha Mario kicsit pontosabb, vagy ha nem Clattenburg vezeti a meccset. De egy 2:0-ás győzelmet nem kell megmagyarázni! Jó eredmény ez!

Nem játszott a csapat két legjobb támadó szellemű játékosa Silva és Agüero. Richards és de Jong pihenőt kapott, míg először kezdhetett Pizarro, azaz mondhatni tartalékosan állt fel a City.

Jól jellemezte a boltoniak lelkiállapotát a kezdés: hárman ácsorogtak a kezdőkörben szorongó arccal a kezdőkörben.

Az első öt perc alapján igazuk is volt, egyik City helyzet jött a másik után: az 59. másodpercben Nasri került helyzetbe, de a felpattanó lövés Bogdán kezébe került. Nem telt el egy perc, Balotelli lőtt kapufát, a kipattanót nem jól találta el Samir rosszul, ismét a magyar kapus véd. A 4. percben pedig Johnson beadását lőtte az üres kapu mellé Mario.

Aztán néhány percnyi mezőnyjáték után a következő szép jelenet mikor Yaya ollózott tizenhatról a 13. percben. Pár másodpercre rá kialakult az első Bolton helyzet, de Hart simán védett.

A 19. percben le kellett hozni Zabalatát, és mivel Micah a kispadon sem kapott helyett, így Kolo jött be Zabaman helyére.

A 23. percben jött a gól! Gaël Clichy szánta el magát lövésre a tizenhatos bal sarkánál, Steinsson belefejelt, így Bogdán nem védhette. 1:0! Ez lett volna a francia első gólja, de sajna valószínűleg a boltoni öngóljának fogják elkönyvelni.

A középkezdés után szinte azonnal Ricketts került helyzetbe, de nem jelentett igazi veszélyt.

A 30. perc körül kétszer is kapu fölé lő Mario ígéretes helyzetben, először a Kolo felvágásáért ítélt szabadrúgást 16-ról, majd 18-ról egy akció közben.

A 31. percben Yaya tekeri éppen mellé a labdát miután Adam Johnsonnal együttes erővel megszerezték a tizenhatos előtt.

34. perc, egy újabb kimaradt nagy Bolton helyzet. Ez a meccs már most jobb mint az egy héttel ezelőtti Blackburn elleni. A Wanderers akart focizni.

A 36. percben Balo ugratja ki Yayát, de a kicsit hosszú labdát Bogdán felszedi előle. Az ellentámadás során Kolo elcsúszik, és az egész meccsen nagyon aktív Rio Miaicsi tud kapra lőni, de Hart ismét a helyén.

A 39. percben Balotelli tűnik el Knight mellől a tizenhatoson belül, de Clattenburg nem lát semmi szabálytalant…

A 45. percben a Touré testvérpár játszik össze, Yaya sarkal Kolo elé, de Bogdán véd. A félidő is egy magyar kapubravúrral zárul, Yaya-Kompany-Balotelli összjáték végén Mario lövését hárítja lábbal Ádám.

A második játékrész ott folytatódik ahol az első abbamaradt. Mario törhetett kapura, de a lövésbe belevetette magát Bogdán.

Az 51. percben újabb büntetőgyanús eset, a főszerepben újfent Balotelli, Knight és Clattenburg.

A 62. percben jött Pizarro helyett Džeko. Pizza akart, de nem igazán ment neki, nem rossz, jó képességű játékos az kiderült, de meglepne, ha ősszel is Manchesterben látnánk.

Edin szinte alig állt be, már is összehozott egy felső lécre pattanó labdát Darren Pratley segítségével.

A 69. percben jött a gól, Adam Johnson tőrt be a tizenhatoson belülre ellentmondást nem tűrően, átverekedte magát két emberen, levitte az alapvonalig, Bogdán kivetődött, de David Wheater csak akadályozta. Adam hátrasarkalta a labdát, ás Mario az üres kapuba lőtt. 2:0!

Nagy helyzet igazán nem volt több, egy újabb sima győzelem.

Megvan zsinórban a 14. hazai bajnoki győzelem ebben a szezonban, ilyet legutóbb a 1906-07-es bajnoki szezonban tudott produkálni a Newcastle. A tavalyi szezont is idevéve ez volt a 19. győztes meccs otthon zsinórban a Premier Leageben, és meg hazai pályán a 42. gól is, eddig még nem szerzett ennyit a PL-ben még a City otthon.

A 27. forduló után ki lehet jelenteni, amit eddig is lehetett sejteni:  A bajnokság véghajrája kétszereplős lett. A harmadik 13 Csak egy dolog biztos: az aranyérem Manchesterbe kerül! Most indul a rájátszás a City és a united között. Ki bírja jobban szuflával? Papíron könnyebb a pirosak sorsolása, de eddig sem a topcsapatok ellen izzadtak meg a legjobban.

Április 30. ez a bajnoki döntő időpontja. Aki ott nyer megérdemelten cípeli haza a trófeát.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Melyik gól tetszett jobban? Szavazz!