Előre a századikért!

Négy találat. Ennyi hiányzik, hogy a Manchester City meglője a 2011/2012-es szezon századik gólját tétmeccsen.

Elképesztő szám és kell-e jobb lehetőség ennek elérésére, mint egy Bolton Wanderers elleni hazai bajnoki?!

 

https://www.youtube.com/v/fDOOWpxf_IE?version=3&hl=hu_HU&rel=0

Persze nem lesz ez nagyon könnyű, de a City olyan imponáló hazai mérleggel büszkélkedhet, hogy miért is nem jöhetne össze?!

Nem egyszerű, mert négyet kéne gurítani a remek formában védő Bogdán Ádám hálójába. Tíz érv a négy gól mellett:

  1. Nem lenne meglepő ha a meccs után a tabella legalján találnák magukat a boltoniak.
  2. A múlthéten hármat kaptak Londonban a Chelseatől.
  3. Manchester City rendelkezik a legjobb támadósorral Angliában: eddig 96 szerzett gól van a csapat neve mellett a  2011/2012-es szezonban (ez 2 Community Shield, 67 bajnoki, 9 BL, 6 EL, 2 kupa, 10 ligakupa)
  4. A Premier League meccseken három fölötti a City gólátlaga az Etihadban az idén lejátszott 13 hazai bajnoki alapján.
  5. A múlthéten csak mázlival nem lőtt négyet a csapat támadósora a Blackburnnek.
  6. A Boltoné a második legrosszabb védelem a Premier League-ben. Eddig 54 gólt kaptak. Eddig.
  7. Kell minden pont, gól, siker, hogy a lendület kitartson a végsőkig.
  8. Carlos Tévez visszatért Manchesterbe, a többi csatárnak még egy ok, hogy beleadjon mindent.
  9. Tegnap meglátogatta a csapatot Noel Gallagher, egy friss „Godlike Genius” díjassal való találkozás csak felvillanyozza a csapatot!
  10. Mániánkká vált, hogy szerezzen csak négy gólt a csapat hazai pályán, a múltkor nem jött be, most elvárjuk!

Nem mellékesen a legutóbbi 18 bajnoki meccsét megnyerte otthon a City, egy hiányzik a United rekordjának beállításához, jó lenne ezt a sorozatot megdönthetetlen hosszúságúvá dagasztani.

A legutóbbi hazai találkozás egy sovány 1:0-ás City sikert hozott (na, ilyenről ma szó sem lehet!) egy hamar jött Tévez góllal, de a góleső elmaradását Kolarov kiállításával nem lehet magyarázni, mivel a szerb védő csak 12 percet nem töltött a pályán. Egyszerűen nem jött össze több gól, pedig volt minden, az ajtó-ablak ziccertől a kapufáig.

Idén az őszi meccsen, a bajnokság elején egy izgalmas 3:2 lett a végeredmény, többek között egy emlékezetes Barry góllal.

Az őszhöz képest nagy változás, hogy eladták Cahillt, akit most is sajnálok, hogy nem ide jött, olcsóbb volt mint Szavics és jobb is, nincs olyan, hogy ha, de lehet, hogy lenne már akkor egy kupa idén a vitrinben.

A másik változás amit már augusztusban pedzegettük: Jussi Jääskeläinen-t Bogdán Ádám váltotta a kapuban.

Sérültjeik Ricardo Gardner, Stuart Holden, Tyrone Mears, Lee Chung-Yong. A Citytől kölcsönkapott Boyata természetesen nem játszhat, nem mintha idén lehetőséget kapott volna, nem is értem miért nem…

A City játékosainak ez a hét a válogatott fellépésekről szólt. A hat angol válogatott (Hart, Richards, Lescott, Milner, Barry, Johnson) és de Jong a Wembleyben randizott, a hollandnak volt oka az örömre.

Zabaleta és Agüero a kezdőcsapatban kaptak helyet a Svájcban 3:1-re diadalmaskodó argentin csapatban (Kun gólpasszt is adott Messinek), szintén gólpasszra futotta Džekotól a brazilok ellen (2:1-re kikaptak a bosnyákok). Nasri végig a pályán volt a Németországban 2:1-re győző francia csapatban, míg Silva gólt lőtt Venezuelának.

A meccset a digisport közvetíti. Stream itt lesz.