A címvédő lesöpörve!

Egy újabb sorozat, egy újabb címvédő, újabb 6:1!

Remélem a Premier Leagueben és az Európa Ligában is jó ómennek bizonyul a címvédő 6:1-es arányú ledarálása (jó-jó, most két meccsen jött össze, de nem kell hasogatni azt a szőrszálat)!

Tovább az EL-ben, élen a PL-ben, egy nagyon jó kis év kerekedhet ebből a 2012-ből!

Korai meccskezdés és a hétköznap (Angliában öt órakor van vége a hivatali munkaidőnek általában) ellenére jó 40.000 néző jött össze az Etihadban, persze kellett az, hogy a klub kedvezményes jegyárat biztosított (már 5000 forintnyi összegért is volt tikett), de hiába hőbörgött a többség, hogy kvázi munkaidőben van tétmeccs, sokan elintézték, hogy kiérjenek az Etihadba.

Aki egy kicsit később ért haza mint én, le is maradt a nyitányról, ami már az első másodpercekben is fontos eseményt hozott.

A meccset már majdnem az elején unalomba fullasztotta a csapat! Kun és Yaya ott folytatták, ahol Portóban abbahagyták.

Pár másodperccel a kezdősípszó után Otamendi rosszul passzol, de Jong lefüleli, továbbadja Yayának, aki indítja Agüerot: 1:0! Gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás! 18 másodperc, az Európa Liga történetének második leggyorsabb találata!

Elkezdett esni az eső, a Porto erőtlenül támadgatott, nem sok eséllyel, rengeteg pontatlan kapuralövéssel.

Az első meccsen a City játékosok aprítottak inkább, most a portugálok. Kaptak is gyorsan három sárgalapot, érdekes volt látni, hogy Wolfgang Stark úgy próbált tekintélyt parancsolni, hogy a karján lévő respekt feliratra mutogatott…

A Citytől zseniális jelenet az volt, mikor a 29. percben Agüero fejjel vitte el a labdát a tizenhatost elhagyó Helton mellett, de sajnos csak a felső lécre emelte a labdát

Kb. ennyi is volt ami fontos az első félidőben…

Az 54. percben Agüero csinált hülyét négy védőből, sajna nem lett belőle semmi, de jó volt nézni. Közben egy kicsit aggódhattunk Richardsért, mert nagyon fájlalta a lábát, de Micah fasza gyerek, végigtolta a meccset.

Az 57. percben, hogy emelkedjen egy kicsit a vérnyomás: lőttek egy lesgólt a portugálok.

Jött egy kis horror: Maicon bosszulja meg, Otamendi le is kell hozni, jön Christian Rodírguez.

Két City csere előbb Barryt váltja Milner, majd Nasrit Džeko.

Edin remek csere volt, Agüero ugratta ki a magára hagyott bosnyákot, aki kíméletlenül lőtt a hálóba. 2:0!

A védők úgy integettek mint elszorult szívű kollégák az mikor utolsó malév gép is elhagyta Ferihegyet, de les az nem volt… Rolando viszont addig pofázik Starknak (nem neki), míg megkapja a második sárgáját. Viszlát!

Kun megtette a dolgát, jött helyette Pizarro.

A 83. percben Micah letámad a portói alapvonalnál, el is adják a labdát, a megszerzett zsákmánnyal a frissen beállt chilei kényszerítőzik Džekoval, Pizarro lendületesen elfut, bead és az ötösön egyedül érkező Silvanak passzol. 3:0!

Rá két percre jött a kegyelemdöfés, Pizarro és Džeko játszik össze, a bosnyák elől elrúgják a labdát, de az pont David elé pattant, aki megszerzi az első manchesteri gólját. 4:0!

Ki emlékszik már rá, hogy a párharc első gólját a Porto szerezte?

Remek cserék Mancinitől, simán hazazavart címvédő.

Sima lett, hál’ istennek! Eldőlt, a következő kanyarban ismét irány Portugália. A lisszaboni Sporting az idegenbeli 2:2 után otthon 1:0-ra verték a varsói Legiát.

A meccsen felbukkant a Chelsea (jelenlegi) menedzsere, hogy megnézze volt (jövőbeli) csapatát, a nápolyi BL kudarc után a Porto sem kápráztatta el. Érdekes, hogy a megmaradt két angol csapat rúdja igencsak kiáll a Bajnokok Ligájából. Mosolyogtató visszagondolni, hogyan cukkolták a City szurkolóit és játékosait a londoni pirosak és a kékek is, és nem csak a lelátó népe, hanem a játékosok is, hogy milyen ciki az Európa Liga, meg mondogatták, hogy „Channel 5, thursday” az EL meccsek napjára és a közvetítő csatornára utalva. Nos barátaim, egy hónap múlva a ti európai meccseiteket senki sem fogja közvetíteni, mert nem lesznek…

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló:

A négyből melyik gól tetszett? Szavazz!