Sztárok a jégen

Megérkezett az igazi tél Manchesterbe is a Február kezdetével, lehullott egy takaros mennyiségű hóréteg is. Az új hónap remélem újabb sikereket hoz a régi célok elérésének érdekében.

Az első lépcsőfokot sikerült könnyedén átlépni, és minden úgy alakult ahogy vártam, csak a meccs színvonala lett gyengébb, de ma már ez sem zavar.

A meccs előtt derült ki, hogy hiába tért vissza a héten az eltiltott Kompany, egy (remélhetőleg) kisebb térdprobléma miatt vissza is kellett adnia a helyét Szavicsnak. Egy hónap után kapott helyet a kezdőcsapatban Adam Johnson. A középpálya közepén pedig Barry mellé nem de Jong és nem is Milner került, hanem Nasri, Mancini készül a Yaya-Pizarro belső középpályás sorra?

A kezdésre még egészen emberi körülményeket teremtettek a pályamunkások, de a hóesés nem kecsegtetett sok jóval. Hiába volt táblás ház, többen otthon maradtak (vagy nem jutottak el az Etihadig), mert elég sok üres szék volt a lelátón.

Rögtön egy City helyzettel indult a meccs, de Džeko lövését könnyedén leszedte Schwarzer.

A kilencedik percben Agüero labdájával tört be a tizenhatoson belülre Adam Johnson pedig átesett Baird lábán. Hááát. Necces volt. Én nem biztos, hogy befújom, de Mike Dean úgy látszik törleszteni akart a bírói kar mostanában látott baklövéseiért. Szerintem nem színészkedni akart, a meccs után Martin Jol sem marasztalta el.

Mindegy a tizi az tizi. Agüero odaállt, és bevágta! 1:0!

A huszonötödik percig nem történt nagyon semmi említésre méltó, akkor is csak egy félre ment Silva lövés.

Öt percre rá jött az újabb gól, a főszerepben ismét Adam Johnson és Chris Baird! Kolarov beadott a szélről, Džeko beleért, a labdát Adam vissza akarta lőni középre, de a labda az észak-ír védőről a hálóba pattant. Öngól! 2:0!

A harminckettedik percben Silvát buktatták a tizenhatoson belül, Mr. Dean most nem ítélt büntetőt.

A második félidőben rákapcsolt a hóesés, a csapatok visszavettek.

Húsz perc alatt volt egy City csere (Nasri-Milner), több kisebb City helyzet, egy Fulham szabadrúgás Baird révén, és egyre többször kellett pályára lépniük a hóhányóknak is.

A hetvenkettedik percben megtörtén amire vártam. Agüero néhány jó csellel magára vonta három vendégvédőnek a figyelmét, behúzott a tizenhatosra, passzolt Džekonak, aki egyedül, szembe a kapuval nem hibázott! 3:0! Ha egyedül nem megy, Kun gólt rúgatott a bosnyákkal!

A vége előtt még az okozott kisebb riadalmat, mikor egy Fulham szöglet után Džeko térdéről Hart kapufájára pattant a labda, majd Joeynak kellett bemutatnia egy védés.

A ráadás öt percére beállt még Pizarro is, aki így egy győztes meccsen debütálhatott.

Maga a találkozó színvonala nem verdeste az eget, de egy vereség után jól jött a sima győzelem. Hart most sem kapott gól, újabb három pont beljebb. Előny itt, nyugodtan várhatjuk a forduló zárómeccseit.

A mérkőzés jegyzőkönyve, és az összefoglaló:

A facebookon szavazhatsz, melyik gól tetszett jobban.