Deadline Day Derby

Ismét egy liverpooli kirándulás, ez nem túl jó előjel, a múlt heti kupakiesés után.

Bár ez egy másik csapat, de sajnos a Goodison Parkba sem győzni jár a Manchester City, de ma este összejöhet a győzelem!

A Goodison Parkban tavaly áprilisban járt a City, akkor 2:1-re győztek a hazaiak. Ősszel Manchesterben sima 2:0 lett a végeredmény. A szezon talán leggyengébb ellenfele volt az Everton, csatár nélkül álltak fel, kapuralövésük szinte nem volt.  Formájuk nem jó, az utóbbi tíz bajnokiukból csak kettőt nyeretek meg (26 ponttal a 12.-ek), ellenben még állnak az FA kupában. Ez persze nem jelent semmit, a City ellen valahogy mindig kijön a lépés nekik, a legutóbbi tizenhárom Everton-City meccsből csak a 2009-est sikerült behúzni.

A téli szezonban az amerikai bajnok Landon Donovan kölcsönbe érkezett, megvették Darron Gibsont a mu-tól. Eddig Biljaletgyinov távozójuk a Szpartak Moszkvába, de a madarak azt csiripelik, hogy Saha is elmegy, még ma, mivel a Rangers horvát csatára Nikica Jelavic közel áll ahhoz, hogy a toffeeshoz szerződjön.

A meccs mellett az átigazolási szezon utolsó napja is van, ebben a posztban foglaljuk össze a híreket.

Ma végre visszatér a kapitány, átveszi a helyét a sokat hibázó Szavicstól, Balotelli eltiltott még három meccsig, a Touré testvérek még az ANK-n, mivel sajnos Elefántcsontpart nem volt képes a meglepetésre, kapott gól nélkül zárták a csoportkört.

A hírek szerint hamarosan Tévez is visszaódalog Manchesterbe, kezdésként megreklamál a több millió fontos büntetéséből egyet. Végül az, hogy mi lesz vele tényleg csak a jó ég tudja.

Az, hogy a történések a második félidőben pörögnek fel, az szinte borítékolható, a City góljai nagy részét a szünet után lövi, míg az Everton a második játékrészben szedett be a több találatot.

A bajnokságban legtöbb gólpasszt jegyző Silvában nagyon bízom, és egy ellenállhatatlan Agüero performansznak is örülnék, és bízom Džekoban is, hogy az elmúlt hetekben megtalált góllövő cipő mellé végre jó játék is fog társulni.

Mai kezdőnek a Hart – Richards, Kompany, Lescott, Clichy – de Jong, Barry – Nasri, Agüero, Silva – Džeko tizenegyet tippelem.

régi évek

A meccset magyar csatorna nem közvetíti, stream itt lesz.

Hosszú idő után 2009-ben sikerült egy góllal a Toffees felé kerekedni, egy hasonló meccsel szívesen kiegyeznék ma is!