Le kell bírkózni a sebzett vadat!

A united eléggé megtépázva, két meglepő vereséggel a háta mögött érkezik az Etihadba. Ma szó sem lesz 6:1-es sikerről, keményen meg kell küzdeni a büszkeségében igencsak megtépázott szomszéddal.

Egy igazi sebzett nagyvad érkezik az Etihadba, de nem szabad félni egy pillanatra sem.

Ma nyerni kell!

Nem túl elegáns formája ez a vadászatnak. A hajtók, és az előre küldött kopók már rendesen megtépték az áldozatot, a keselyűk szarkák már kivájták az egyik szemét. Az úri vadász kényelmesen megfogja a sörétest, céloz, meghúzza a ravaszt, és… Ilyenkor két eset szokott lenni: a förtelmes vaddisznó utolsó erejét összeszedve nekiront a puskát tartónak, és agyarával keresztüldöfi, aztán a mocskos patájával még az arcán is átgázol. A másik, hogy a vadász higgadtan elsüti a fegyvert, és nézi ahogy a sörétek szétszaggatják a bestia ocsmány pofáját.

Bár football nem vadászát, nem is megy vérre de a helyzet hasonló. Egy united szintű csapat nem engedhet meg magának zsinórban három vereséget. Ezért a Manchester City játékosainak a második utat kell választania! A united szurkolói (joggal) éreznék azt, hogy ezzel a vereséggel megint csökkent az esélyük egy idei trófeaszerzésre. Ezért feltehetőleg mindent bele akarnak adni, ezt kell könyörtelenül, pontosan kihasználni, minden ziccert értékesíteni kell, mert nem lesz sok, az fix. A Liverpool ellen látottakra rá kell tenni egy lapáttal, és nem lesz gond!

Legutóbb 2010 novemberében járt Sir Alex és társulata az Eastlandsen, akkor 0:0 lett az eredmény. Hazai pályán utoljára 2010 januárjában sikerült legyőzni őket egy Liga Kupa meccsen, 2:1-re.

Két City játékos is ma ünnepli születésnapját. David Silva 26, Sztefan Szavics pedig 21 éves lett. Gondolom ők is győzelemmel szeretnének ünnepelni.

A Touré testvérek távoztak az Afrikai Nemzetek Kupájára, ha minden jól rosszul megy eg hónapig nem is látjuk őket. Balotellit még fájlalja a bokáját, és Nasri is sem jött ki a betegségéből, de talán összekalapálják őket mára, az ellenfélnél viszont nem kevés a sérült, de ez sajna nem jelent semmit. A hetvenéves Sir biztosan kifőz valamit, nem akar adósa maradni a hangos szomszédnak.

A párharc egymeccses. Csak akkor kell a Traffordra látogatni, ha ma döntetlen lesz a rendes játékidő letelte után. Ezt természetesen el kellene kerülni, ott aztán 1:6 ide vagy oda (naná, hogy oda!), senki sem mehet biztosra. Na és persze nem szeretnék el klasszikó mennyiségű manchesteri derbit látni! Így is ez lesz idén a harmadik, és mivel szépen követtek minket az EL-be, ott is összejöhet egy randi, még szerencse (hála a Kristály Palotának), hogy a Liga Kupában még véletlenül sem jöhet össze egy újabb szezonbéli City-mu.

Nehéz meccs lesz, de remélem a sima szerdai győzelem lendületet adott a csapatnak, és a kupa továbbjutás még tovább lökné a City szekerét, míg egy vereség a unitednek adna erőt, amit mind tudjuk nem tesz jót az egészségnek.

A meccset a digi sport közvetíti. Stream pedig itt lesz.

A két évvel ezelőtti januári győzelem, kupameccsen: