Tévez már Gallianival komázik

Lassan kezd ébredezni az átigazolási piac az öreg kontinensen, így aztán szivárognak a pletykák az Eastlands környékéről is természetesen. A masszív keret ellenére úgy tűnik, hogy Mancini tényleg komolyan gondolja azt az állítását, hogy nincs elég minőségi embere a csapatban és ezért kénytelen körbe nézni a piacon.

Szó mi szó, anno az ősszel, mikor először pedzegette a fentebb említett problémáját, elég értetlenkedve olvastam a nyilatkozatát. 1-2 sérülés ugyan volt, ettől függetlenül ment a csapat szekere (a BL-t leszámítva persze) és még a rotációt is tudta alkalmazni. Manapság azonban tényleg úgy tűnik, hogy egy kicsit elfogyott a csapat, és megoldást kell találni valahogy a felmerülő hiányposztokra.

Kezdjük először azzal, hogy a Touré-brúderek hamarosan repülőre szállnak és meg sem állnak egészen Afrikáig. Így körülbelül egy hónapon keresztül (az ANK-döntője február 12-én van, és az elefántcsontparti csapat toronymagas esélyes) nélkülöznie kell őket Mancininek. Pontosabban ha őszinték akarunk lenni, akkor csak Yaya miatt van hiányérzetünk, hiszen a fiatalabb Touré gyakorlatilag a gárda V8-as motorja, Kolo pedig inkább csak kiegészítő ember ebben a szezonban. A belsőközéppálya így némileg meggyengült, hiszen ezen a poszton Milner és de Jong mellett a lutri Hargreavesszel és a fiatal Razakkal tud számolni Mancini.

A hírek szerint Mancini első számú célpontja erre a posztra a 70-szeres olasz válogatott Daniel De Rossi, aki jelenleg az AS Roma alkalmazásában áll, és a nyáron jár le a szerződése a fővárosi csapatnál, de állítólag  tárgyalnak már a felek a hosszabbításról. De Rossi ügynöke a manchesteri álomfizetés (heti 160 ezer font) ellenére biztosította a Roma képviselőit, hogy ügyfele továbbra is Olaszországban marad és új szerződést fog aláírni. Pletykálják még, hogy szemet vetettünk a Birmingham 17 éves szélsőjére, Nathan Redmondra, akit a szigetország egyik legnagyobb tehetségének tartanak. A középpálya mellett a támadók terén is gondba kerülhetünk, hiszen jelenleg Dzeko és Balotelli is sérült, így ebben a pillanatban Agüero az egyetlen bevethető csatárunk. Felvetődött a Feyenoordnál kölcsönben lévő Guidetti neve, ám a holland bajnokságban 12 meccsen 11 gólt szerző csatár remekül érzi magát Hollandiában és esze ágában sincs még visszatérni.

Addig amíg nem adunk el senkit, valószínűleg venni sem fogunk. Három potenciális távozó jelöltünk van jelenleg. Bridgenek és Onuohának jó pár érdeklődője van, de konkrét ajánlat még nem futott be értük. A korábbi kedvenc, Carlos Tévez milánói távozása viszont már biztosra vehető. Az utóbbi időben főleg a strandolásnak és a golfozásnak élő csatár két sziesztázás között már Gallianival is összefutott egy laza parolázás erejére. 

Hír még, hogy a kevés játéklehetőség miatt Szavics nem igazán érzi jól magát a csapatnál, ezt pedig a portugál Sporting lovagolná meg, akik szívesen kölcsönvennék a montenegróit.