Döntetlen szagát hozza a szél

A forduló rangadóját rendezik meg ma az Etihadban. A City ellen feltűnően haragos Arsenal látogat Manchesterbe ma délután, ahol igyekeznek nem úgy járni mint mint pár hónapja a szomszédos Salfordban.

Hangolódás.

Alig egy hónapja találkozott egymással a két csapat a ligakupában, akkor tartalékosan felálló gárdák párharcából a City keveredett ki győztesen. Ennek, és a két klub között fennálló remek kereskedelmi kapcsolatoknak köszönhetően az ágyúsok szurkolói a szokottnál is idegesebbek és zaklatottabbnak… Komolyan kezdek aggódni miattuk!

A londoniaknál rengeteg a sérült (Wilshere, Jenkinson, Gibbs, Santos, Sagna), de a csodafegyverük, kapitányuk, az Henry-i magasságokba törő van Persie, akinek a vállát minden gúnár bizalma (Wengeré mellett persze) nyomja. Egyelőre a holland támadó bírja a terhet, kis túlzással szinte ő tornászta fel csapatát a dobogó közelébe.

A Citynél Kolarov sérülése, és Clichy piros lapja miatt balhátvéd hiány lépett fel, ha minden igaz, jobb szélen Richards, a balon Zabaleta kezd a védelemben. A többi poszton mindenki bevethető, Mancinin (és az edésen mutatott formán) múlik ki kerül be a kezdőbe.

Az előző szezon legnagyobb hazai pofonját az Arsnaltól kapta a City

Nagyon jó lenne nyerni, de Angliába is beköszöntött a tél, lesett az első idei hó. A nyugati szél súlyos döntetlen szagot hozott magával.

Amit hirtelen tudni kell a mai párharcról, azt bezsúfolták egy percbe:

A City játékosai mozgalmas héten vannak túl. Hétfőn meglett a szezon első veresége, a  játékosok megülték az év végi ünnepeket, majd a Manchester Royal Children Hospitalban jártak, néhányan szurkolói ankéton vettek részt, és nem mellékesen sorsoltak az Európa Ligában.

A médiumok is igyekeztek fokozni a hangulatot, először Micah Richards és Balotelli egy edzés közbeni összekapását igyekeztek úgy beállítani, mintha az Apollo Creed-Ivan Drago meccs zajlott volna Carringtonban. Micah rögtön cáfolta twitteren, hogy komoly baj lenne, majd másnap elkészítették az itt látható fotót.

Majd, az ágyus szurkerek (a feljebb már említett) jelenlegi lelkiállapotát meglovagolva, bedobták azt a hírt, hogy Mancini a Tévezért kapott font tízmilliókat van Persire akarja elkölteni…

Az Európa Liga sorsolással finom szólva senki sem volt elégedett. A szurkolók nem számítottak rögtön egy BL negyeddöntővel

Lemodellezve (fifa 12), egész érdekes meccs kerekedett, nem bánnám, ha az életben is így alakulna:

A meccset a digi sport közvetíti, stream itt lesz.

Az elmúlt években a legjobb City-Arsenal összecsapást 2009 őszén rendezték, kiegyeznék egy hasonlóval ma is!