Ki jöhet szembe?

Tegnap befejeződtek az Európa Liga csoportküzdelmei, és ma 13 órai kezdettel (az Eurosporton és az uefa honlapján figyelemmel lehet kísérni) kisorsolják a legjobb tizenhat, és nyolc közé kerülésért vívandó párharcokat.

Most pedig, hogy elüssük a várakozást, sorra vesszük a lehetséges ellenfeleket.

Tegnap befejeződtek az Európa Liga csoportküzdelmei, és ma 13 órai kezdettel (az Eurosporton és az uefa honlapján figyelemmel lehet kísérni) kisorsolják a legjobb tizenhat, és nyolc közé kerülésért vívandó párharcokat. Most pedig, hogy elüssük a várakozást, sorra vesszük a lehetséges ellenfeleket.

A City megkapja a lehetőséget, hogy egy évvel a dicstelen búcsúja után ismét megpróbálja begyűjteni a második számú európai trófeát, ezen csapatok testén keresztül vezethet az út:

Legia Varsó

A Legia jelenleg a második a lengyel pontvadászatban, négy ponttal lemaradva az éllovas Slask mögött. Az EL „C” jelű csoportjából jutott tovább, hét egységgel kevesebbet gyűjtve mint az első PSV. A Hapoel Tel-Aviv és a Rapid Bukarestet előzték meg.

Lazio

A római égszínkékek két ponttal a listavezető Juventus mögött a negyedikek a Serie A-ban. Az EL „D” csoportjából a Zürichnél, és a Vasluinál bizonyultak jobbnak, a portugál Sportingnál három ponttal gyűjtöttek kevesebbet.

Salzburg

A City tavalyi Európa Liga csoporttársa csak a jobb gólarányának köszönhetően jutott tovább a szintén 10 pontos PSG-vel szemben. A csoportelső a Bilbao, az utolsó a pozsonyi Slovan lett. Az osztrák bajnokságban hetedikek, de csak négy pont a hátrányuk az éllovas Riedhez képest.

Steaua Bukarest

A bajnokságukban hatodik bukarestiek a Schalke mögött, és a Maccabi Haifa, és az AEK Larnaca előtt jutottak tovább a „J” csoportból.

Wisla Krakkó

A lengyel pontvadászatban hatodik Wisla négy ponttal végzett a „K” csoportban a holland Twente mögött, és egy ponttal a tavalyi döntős Fulham előtt végeztek. Az utolsó a dán OB lett.

Lokomotív Moszkva

Az orosz bajnokságban ötödik helyen álló moszkvaiak a hibátlan Anderlecht mögött szerezték meg az „L” csoport második helyét, a 3-3 pontos AEK Athén és Sturm Graz előtt.

FC Rubin Kazany

A Rubin csak egy ponttal szerzett többet az „A” csoportban mint a Tottenham, és csak egy ponttal maradtak le a PAOK mögött. Az ír Shamrock Rovers nem szerzett pontot. A kazanyiak az orosz bajnokságban hetedikek.

Hannover 96

A németek a „B” csoportból jutottak tovább, a Standard Liège mögött, és a Vorskla és a København elött, magabiztosan 11 pontot szerezve. A Bundesligában jelenleg nyolcadikok.

AZ Alkmaar

A holland listavezető AZ ugyanannyi ponttal lett második, mint a harmadik Austria Wien, hat ponttal lemaradva az Ukrán Harkivval szemben. A „G” csoport utolsója a Malmö lett.

SC Braga

A portugál pontvadászatban negyedik Braga csak gólaránnyal maradt le a csoportelsőséről a Club Brugge mögött, és csak egy ponttal gyűjtöttek többet mint az angol másodosztályú Birmingham City. A „H” csoport utolsó helyén a Maribor végzett.

Udinese

Az olasz bajnokságban csak rosszabb gólaránnyal második Udinese az EL „I” csoportjából a Celticet, és a Rennes gárdáján keresztül verekedte magát tovább, az Atletico Madridnál négy ponttal szereztek kevesebbet.

Viktoria Plzeň

A cseh bajnokságban jelenleg harmadik pilzenieknek semmi esélyük nem volt a BL „H” jelű csoportjából továbbjutni, harmadikok lettek a BATE Borisov előtt.

Porto

A BL-ből kiesett címvédő, meglepetésre harmadik lett a „G” csoportban, egy ponttal az APOEL és a Zenit mögött. Az utolsó az ukrán Donyeck lett. Jelenleg vezetik a Portugál pontvadászatot.

Trabzonspor

A török bajnokságban rossz formában van (és tizedik), a Bajnokok Ligájának „C” csoportjának a harmadik helyezettje. Nagy csatában maradtak alul, három ponttal végeztek az Internazionale, és egy egységgel a CSZK Moszkva mögött, és csak eggyel előzték meg a Lillet.