Egyszer véget ér minden

A City veretlen sorozata is lezárult tegnap… Ez van, számítottunk erre, de reméltük később lesz ez az alkalom mint, hogy a Scheiber Sándor általános iskolában húsvéti ünnepséget rendezzenek.

Mindegy, túl vagyunk ezen is. Egy kicsit kellemetlen, hogy már a tarkónkon érezzük Sir Ferguson borgőzös leheletét, de semmi sincs veszve! Három meccs még van idén, be kell húzni a kilenc pontot, aztán bámulhatja mindenki a formás hátsónkat az új évben is a tabella élén!

Szakadó eső, kellemetlen időjárás fogadta a csapatokat tegnap este.

Főleg a mediterrán tájakról érkezett játékosakat zavarta, a két spanyol is a meccsen sokszor többet kereste egymás társaságát, mint a csapattagjaikét…

A rangadó álomszerűen kezdődött! A City rögtön a kezdés után magához ragadta az irányítást, és másfél perccel a kezdés után meg is született a gól.

Balotelli Agüero labdájával elindult Terry és Ivanovics között. Elkocogott a szerb mellett, Cech hiába futott ki, a labda a hálóba került. 0:1.

A 11. percben lehetett volna 0:2, de egy kontra végén hiába fektette el a fél Chelsea védelmet Agüero, nem sikerült betalálnia.

A 14. percben volt az a jelenet, amit Mancini a meccs fordulópontjának nevezett. Silva tört be a tizenhatoson belülre, Bosingwa nyújtotta a lábát, David elesett. Láttunk már ilyenért tizenegyest adni, most is befújhatta volna…

A City remekül játszott, a labdabirtoklás 60% feletti volt, nem hagytak helyet a hazaiknak, jó volt látni pl. ahogy Zabaleta és Yaya együttes erővel szeri Matát a 25. percben. Az első Chelsea helyzet is ebben a percben lett meg, Drogba szúrta kapura a labdát, amit Hart ütött mellé.

A 30. perc körül Meireles jó hentes módjára kétszer is letalpalt egy-egy City játékost, de csak az egyik mészárlásért kapott sárgát. A nagyobbik gond, hogy ő volt az aki két favágás között értékesítette az első épkézláb hazai helyzetet. A jobb szélen Sturridge indult be (kapitális hiba volt elengedni, minden pénzt megérne egy ilyen saját nevelésű támadó…), néhány csel után beadott, a magányosan érkező portugál meg a hálóba lőtt. 1:1.

A második játékrész viszont keményebb volt mint egy bítlisz koncert…

Rögtön az első percben Clichy kapta meg az első sárgáját a szezonban, mikor nem tudta feltartóztatni Sturridget. A szabadrúgás után épp a volt City nevelés bombázott épphogy mellé.

Az 58. percben kapta meg a második sárgalapját (és ezzel a pirosat) Clichy mikor egy rossz ütemű belépő után rálépett Ramires lábfejére. Borulni kezdett a bili.

Mancini cserélt (bejött Kolo Touré, majd de Jong), és próbálta bebetonozni az 1:1-et. Azt lehetett érezni, ha a védelem nem csinál valami kapitális hibát, meg is lehet.

De csinált… A 81. percben Lescott kreténül nyújtott kézzel beleugrott Sturridge lövésébe 15 méterre a kaputól. Még jó, hogy tizenegyest kaptak… Lampard belőtte. 2:1.

A hátralévő percekben már csak csendes birkózás folyt az esőben…

naezmivolt?

Többen nem játszottak jól. A védelemből három játékosnak volt kisebb (sokszor nagyobb…) hibája, amit nem lehet elbírni a Stamford Bridge-en, meg akkor sem, ha nincsenek top formában. Kompany (szokásától eltérően) többször lépett rossz ütemben a hazaiak elé, a második félidő elején senki sem csodálkozott volna ha kiállítják. Lescott Liverpool után most is ajándékozott egy gólt az ellenfélnek, ez több mint sok! Clichy pedig a leigazolása óta most nyújtotta a legrosszabb teljesítményt, második sárgájához kérdés sem fért. Gaël nehéz helyzetbe hozta a csapatot, ha nem sikerül Kolarovot összekalapálni vasárnapig, nem lesz bevethető bal bekk a csapatban. Nem lennék meglepve, ha ide, és a középhátvéd posztra már a télen egy-egy játékos érkezne.

A meccs legrosszabbja pedig egyértelműen Yaya Touré volt. Furcsa ezt leírni, pedig jó volt nézni a meccs előtti felvezetésben, hogyan dicséri Gary Neville a stúdióban… Rossz volt látni, ilyen gyengén még nem játszott City mezben… És ilyen taplón sem. A 20. percben combon rúgta a földön fekvő Matát, majd a addig vitatkoztak, amíg meg akarta legyinteni a kis spanyolt. Mi volt vele? Valami régi sérelem? Érthetetlen… Arról nem is beszélve, hogy ő ténfergett Meireles mögött az egyenlítő gól előtt.

Mancini most sem cserélt valami fényesen, oké, hogy emberhátrányba került a csapat, rendben, hogy sem Silvának, sem Agüeronak nem ment a játék, de a két gyors, kontrajátékra képes, váratlan megoldásokat bármikor bevethető támadókat, két statikus, csak védekezni képes játékosra cserélni, háát… Egyértelmű volt, meg akarja őrizni az 1:1-et, de döntetlenre játszani sohasem jó. Húzásai nem segítették a csapatot, meg is lett a következménye.

Pont egy hónapja mondtam a hazai Chelsea szurkolók egyik prominens képviselőjének, hogy nem örülök neki, hogy most kell majd velük játszani, mert december közepére bőven kint lesznek a gödörből, a City pedig pont egy húzós széria közben látogat el Londonba. Sajna igazam lett.

A pontszerzés most nem jött össze, de a világ távolról sincs összedőlve! A veretlen csapat mítoszának nyomása nem nyomja a srácok vállát, tovább kell lépni. Vasárnap meg kell verni az Arsenalt, ami továbblendítheti a csapatot. A döntetlen volt a maximum amit ki lehetett volna hozni a tegnapi bajnokiból, azért is csak egy ponttal jár több mint amennyit a csapat kapott, és ez a végén már nem fog hiányozni!

Mr. Clattenburg sem a kiállításnál, se a tizenegyesnél nem hibázott, de remélem ebben a szezonban kiélezett meccsünkön már nem működik közre többet a szezonban.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló: