Love them like a Millionaire

Pörög tovább a mókuskerék, a Manchester City a Bajnokok Ligája búcsút követően egy nehéz Premier League meccs vár a csapatra Londonban,  a Chelsea otthonában, a Stamford Bridge-en.

A két csapat legutóbb áprilisban találkozott egymással, akkor simán nyertek a fővárosiak. Most változott a helyzet, a City a bajnoki címért, a Chelsea a dobogóért küzd. Reméljük az eredmény is fordított lesz!

Nem kevés pénzt költöttek az idén a sötétkékek (több mint 90 millió font). Ebből jutott egy edzőre (Villas-Boas) aki egyelőre nem azt hozza amit várnának. Öt fiatalra ment el az összeg nagy része, akik közül ketten már kölcsönben is vannak, a kapus Courtois a madridi Atleticonál, a mexikói Dávila pedig a Vitesseben próbál meccsrutint szerezni. Ketten akik Londonban maradtak (Piazón, Lukaku) nem sok játéklehetőséget kapnak, Romeu pedig most kezdi bejátszani magát a csapatba.

A Liverpoolból bezsákolt Raul Meireles nem váltotta meg a világot kékben, és ha nekem kéne tippelnem, nem is fogja…

A legjobb igazolásuk a spanyol Mata. Csakúgy mint jó barátja Silva, Mata is karmesterévé tudott válni nagyon hamar angliai csapatában. A két bal lábas törpe közül egyelőre Silva nyújt jobb teljesítményt, de csakúgy mint volt valenciai csapattársa, bármikor képes egy meccset eldönteni.

A bajnokságban az ötödikek, remélem ott is maradnak. A BL-ben egy ponttal szereztek többet mint a City, erre rohadtul büszkék, formájuk alapján megnéztem volna mire lettek volna képesek az A csoportban!

A legutóbbi meccs hőse, David Luiz eltiltott, Essien sérült. Anelka megállapodott, hogy egy kínai klubba igazol, így ők hárman biztos nem játszanak ma.

Érdekes olvasgatni néhány bejegyzést magyar Chelsea szurkoló billentyűzetéből. Érzésem szerint végre örülnek, hogy nem őket tartják a Premier League pénzeszsákjának, és abba a hitbe ringatják magukat, hogy ma mindenki nekik szurkol. Tegyék… De, azt nem felejtsük el, hogy az elmúlt két évben nagyságrendileg ugyanakkora összeget bukott a két klub az átigazolási időszakokban.

Ma akár tetszik, akár nem, a milliárdosklub két prominens tagja ad randevút egymásnak.

A Citynél nem okozott túl nagy földindulást a BL búcsú, öröm volt hallgatni az Etihad közönségét a Bayern elleni meccs utolsó perceiben, ahogy a Blue Moon-t üvöltik! Pech, hogy öt éve most fordul elő először, hogy tíz pont nem elég a csoportból való továbbjutáshoz… A kiesés hatását már ma le lehet mérni, de a csapat még négy sorozatban áll. A bajnokságban vezet a csapat, a Liga Kupában a döntőért mennek a meccsek a Liverpoolal, az FA kupában meg, ha az uniteden átrágjuk magunkat, sima lehet a terep jó pár körig. Apropó FA kupa derbi, megvan a pontos időpontja a meccsnek,  január 8.-án, vasárnap, magyar idő szerint 14:00-kor startol a rangadó az Etihadban. Az EL sötét terep, a pénteki sorolás után okosabbak leszünk.

A rétestésztánál is jobban húzott Tévez sztori újabb állomásához ért. Ajánlatot tett az argentinért a Milan, amit  a vezetőség nem fogadott el. A háttérben kavarog a PSG, szerintem karácsonyig eldől Carlos sorsa. Meg fognak egyezni.

A Chelsea ellen minimum olyan eredményt kellene elérni mint Liverpoolban, de mindenképpen hasonló játékkal, nem szabad a döntetlenre játszani! Öt pont az előny, ma belefér egy kisebb botlás, de ahol az Arsenal, és a Liverpool is győzött, nagy az esély!

A csapatból kisebb sérüléssel küszködik Richards, és Kolarov, így ők valószínűleg nem játszanak, de a Bayern elleni meccset nem vállaló Zabaleta a hírek szerint bevethető.

A digi sport közvetíti a meccset, stream itt lesz.

Tavaly februárban a Terry-Bridge affér után egy izgalmas, kiállításokban, és gólokban gazdag meccset játszott egymással a két csapat, sima City győzelemmel a végén.

Apropó gólok, az idei utolsó BL meccs legszebb góljára itt adhatjátok le voksotokat.