Standing on the Shoulder of Giants

manchester city norwich balotelli összefoglalóA sok nehéz idegenbeli meccs után végre egy sima hazai, ahogy vártuk!

Könnyű is lett az egyik legélképesztőbb góllal, amit valaha láttunk!

A közönség maximálisan kiszolgálva, öt gól, öt milyen gól! Remek csapatjáték, amikor csak egy bekapott gól miatt lehet bosszankodni. Mi kell még?!

A mostani Manchester City olyan mint az oasis volt 2000-ben. Átalakulóban a gárda, a manchesteri tagok helyett tapasztalt, profi emberek a brancsban. Új úton a csapat, ami csak néhány régi fanatikusnak nem tetszik. Van néhány vita amikor a volt csapatkapitány (zenekarvezető) nem akar pályára (színpadra) lépni, de ezeken túllép mindenki, és egy igencsak sikeres korszak veszi kezdetét!

Ha tényleg olyan a City ma, mint az oasis volt 2000-ben, akkor kisebb botrányok, de nagyobb mértékben zajos sikerek, csordultig telt stadionok, szakmai és közönségsikerek, na meg egy feledhetetlen évtized vár a csapatra!

Balotelli Shoulder

No Description

A meccs kezdetén Agüero játszott jobbszélsőt, Silva középen, Nasri a baloldalon szerepelt, de David és Kun rengeteget cserélgette egymást, ezzel is zavart okozva a kanáriknak.

A meccsen elején rögtön jelezte Džeko ki az úr a háznál, a második percben alig ment félre a lövése.

A tizedik percben majdnem ajándékoztunk egy gólt a Norwichnak. Kompany és Kolo a félpályánál gyakorlatilag egymást zavarta, Morison köszönte szépen, és meglépett a labdával.  A csatár egyedül tört kapura, de a kivetődő Hart elütötte előle a zsugát.

A tizenhatodik percben volt a legnagyobb City egy helyzet. Egy villámgyors Nasri-Silva-Nasri labdajáratás után a francia középre adott, de Agüero kihagyta a nagy helyzetet.

Sokáig csak birkóztak a csapatok, majd a harminckettedik percben Nasri indította Richardsot, Agüeronak adta a labdát, és Kun úgy lőtt gólt egy cselsorozat végén a lábak között, hogy nyolc Norwich játékos volt az ötösön belül, vagy közvetlenül körülötte. 1:0!

manchester city norwich balotelli összefoglaló

A második félidő Norwich helyzettel indult. Benett mehetett egyedül kapura, de megijedt a kifutó Harttól, és céltalanul ívelt át a túloldalra, ahol nem volt egy kanári sem.

Az ötvenegyedik perceben egy előrevágott labdát Kolo lefülelt. Az idősebbik Touré indította Howard Webbet, Webb kiadta Silvának, David indította Džekot, akit felvágtak huszonnyolc méterre a kaputól. A szabadrúgást Nasri ráívelte, és gól lett! 2:0! Senki sem ért bele, Marc Tierney csak szemmel kísérte az akciót mint S. László két éve Zalaegrszegen, és máris sima a meccs!

Innen már csak a győzelem aránya volt kérdéses, az ötvenhetedik percben például Silva lőtt rá, Ruddy lábbal védett, majd Agüero ismétlését is hárította.

A hatvanadik percben Paul Lambert kettőt cserélt, de nem volt sok haszna, pár percre rá egy szöglet után Silva passzolt Yaya Tourénak, aki szépen a hálóba tekert. 3:0! Azt hozzá kell tenni a vendégvédők kínosan nem csináltak semmit, hatékonyságuk kezdett hasonlítani (nem csak a mezük színe miatt) a két és fél évvel ezelőtti siófoki védelemre…

manchester city norwich balotelli összefoglaló

A gól után cserélt Mancini, előbb Nasri helyett jött Johnson, majd Agüerot váltotta Balotelli.

A hetvenötödik percben volt egy szép City támadás, Džeko emelte át szépen a labdát Ruddy felett (az még szebb volt ahogy a kapus és védője összefutott), de sajna nem lett gól.

A nyolcvanegyedik percben a City védelmén volt a sor, hogy bénázzanak egyet, egy beívelés után Morison álldogált egyedül az ötösön, persze, hogy gólt fejelt… 3:1. Kár érte.

Manciniből előjöttek a régi reflexek, a bekapott gól után, Edin helyén de Jong folytatta.

A gól után a Norwich szurkerek gúnyosan poznanozni kezdtek, de a szemtelenségért kaptak a pofájukra, de még milyet! A nyolcvannyolcadik percben Yaya szöktette Johnsont, Adam az ötös sarkánál Balotelli elé tálalt, Ruddy védte a lövést, a labda felpördült, és pár centivel a gólvonal előtt ért volna földet, de Mario egyszerűen bevállalta a halóba! Én még ilyet nem láttam! 4:1! Mario idén a jobb lába, a feje, a bal lába, és térde után a vállával is gólt szerzett. Zseni!

manchester city norwich balotelli összefoglaló

Ezzel még nem volt vége, két percre rá Silva és Kompany rontott rá Hoolahanra a saját térfelén, a csapatkapitány elvitte a labdát, átlőtte a labdát Adam Johnsonnak aki gólt lőtt. 5:1!

A mezőny legjobbjának Barryt választották, de elképesztő volt Yaya Touré teljesítménye, aki gólja mellett 124 passzt adott társainak a meccsen. A három törpe a középpályán meg egyre jobban érzi egymást, Silva tényleg nagy varázsló, eddig a szezonban 41 alkalommal alakított ki gólhelyzetet a társai számára. Jó volt megint egy nagy gólarányú győzelmet látni!

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

City v Norwich: Extended highlights

No Description