Végre otthon!

Három nehéz idegbeli meccs után végre egy hazai bajnoki.

Felemás héten van túl a csapat, a nápolyi BL kudarc, a liverpooli értékes döntetlen, és a londoni kupatovábbjutás után visszatér az Ethiad Stadionba a City, ahol nem is várhatna rá megfelelőbb ellenfél, mint az újonc Norwich City!

Egy kis kanári uzsonnára? Nyami!

A frissen feljutott Norwich City remekül állja a sarat az új idényben. A jelenleg tizedik helyezett kanárik nem csináltak semmi csodát, csak hozták a közép, és kiscsapatok elleni meccseket. Az egyetlen idénybeli bravúrjuk az anfieldi 1:1 volt.

A Norwich tipikusan az a csapat akiket visz előre a feljutás lendülete. Az ismeretlen játékosokból álló csapatuk (a legkevesebbet az ő keretük ér a bajnokságban) egyelőre remekül helytáll a Premier Leagueben.

A szurkolóik nagy kedvence a csapatkapitány Grant Holt, a csatár aki harminc évesen jutott el oda, hogy első osztályú játékos legyen.

A legtöbb pénzt két csatárért, a walesi válogatott Steve Morisonért (két és fél millió fontért jött a Millwallból), és a volt angol U-21-es válogatott James Vaughanért (érte két millió fontot szurkoltak le az Everonnak) adták ki, de míg Morison eddig négy gólt lőtt és játszott tizrnhárom meccse, addig Vaughan csak ötven percet kapott az idényben.

Jó vétel volt még Anthony Pilkington is, aki a harmadik ligás Huddersfield Townból jött másfél millió font körüli összegért. A huszonhárom éves balszélső eddig négy gólt lőtt, és nem nagyon látszik rajta, hogy még sohasem lépett pályára ezelőtt a Premier Leaguben.

A Tottenhamtól kölcsönkapott Kyle Naughton remekül megállja a helyét a védelemben, míg a szakemberek középhátvédjüket, a huszonhat éves Leon Barnettet tartják a legtöbbre.

Két hét, és három idegenbeli meccs után végre otthon a csapat!

A lehető legideálisabb ellenfél a Norwich. 1989 óta nem tudtak győzni Manchesterben, és eddig huszonöt alkalommal próbálták hazai pályán két vállra fektetni a Cityt, ezidáig kétszer jött össze nekik.

A City egészen páratlan módon a második félidőben lövi góljainak 72%-át, de ma jó lenne minél hamarabb betalálni, és sima két-három gólos, kapott találat nélküli meccset zárni!

Mindenki készen áll a játékra, sérült nincs, az eltiltottak visszatértek.

Közben a ligakupa elődöntőnek meglett a pontos időpontja. A Liverpool elleni első meccs január 11.-én, szerdán (8 napra a szintén egymás ellen játszott hazai bajnoki után), magyar idő szerint 20:45-kor lesz az Etihadban, míg a visszavágó két hétre rá, január 25.-én lesz az Anfielden, szintén szerdán, megint csak 20:45-kor.

A facebook oldalunkon megszavazhatjátok, hogy szerintetek ki volt november hónap legjobbja.

A találkozót a digi sport plus közvetíti, stream itt lesz.

A végén egy meccs a múltból. Kilenc éve 3:1-re sikerült legyűrni a kanárikat: