Győzelem Londonban

Nagyon hosszú idő után sikerült győznie a Manchester Citynek az Arsenal otthonában.

A Liga Kupa sajátos hangulatának megfelelően két tartalékos csapat feszült egymásnak, és most a Manchester City volt a jobb!

Telt ház, és csordultig vendégszektor várta a játékosokat, akik csakúgy mint vasárnap, Gary Speedre emlékeztek a kezdéskor.

A Liverpool elleni kezdőcsapatból egyedül Nasri maradt meg, ahogy azt várni lehetett mindkét gárda erősen tartalékos volt. A ritkán látott arcok közül Pantilimon, Onuoha és Hargreaves is kezdett. Kolo Touré ismét megkapta a kapitányi szalagot.

A meccsen az első komolyabb lehetőség a City előtt adódott, Johnson lőtt rá tizennyolc méterről. Rá egy percre a román válogatott kapusnak kellett nagyort védenie Park helyzeténél.

A 27. percben ismét Pantilimon mutatta meg, hogy nagyon is lehet rá számítani, mikor kifogta Chamberlain lövését.

A 32. percben egy érdekes csere zajlott le, a bal szélsőként kezdő Kolarovot hozta le Mancini, a védő a támadó harmadban nem mozgott túl otthonosan, de a csere oka egy húzódás volt, amit nem akartak, hogy komolyabb sérüléssé fajuljon.

A második játékrész egy Džeko lövéssel kezdődött. Ez egy távoli löket volt, és jellemző volt ez egész meccsre. Szinte nem is volt kidolgozott ziccere a csapatoknak, messziről ráküldött (a hazaiknál jobb, a Citynél rosszabb lövések) labdák volt az egyetlen fegyvere a játékosoknak.

Ez így ment a 83. percig, amikor is a City kihasználta gyakorlatilag az egyetlen komoly helyzetét, mégpedig nagyon szépen csinálták! Egy ágyús szöglet után Džeko iramodott meg a saját tizenhatosáról (már a Liverpool ellen is volt egy hasonlóan jó elfutása), a félpályánál előrepasszolt Johnsonnak, aki Agüero elé tálalt. Kun nem hibázott! 0:1!

Ennyi is elég volt tegnapra, hogy meglegyen a győzelem.

A meccs végén meg Frimpong tette amit a szíve diktált, szerencsére Nasri nem maradt adósa!

Ami viszont nagyon meglepett, az az arsenal szurkolók viselkedése. Tudom, szemtelenség kiejteni egy csapatot abból a sorozatból amit a legkönnyebben megnyerhetnének hosszú idő után. Bocsánat! De ők már a meccs előtti frusztráltan fröcsögtek. Érthetetlen…

A City megvett jó néhány játékost Londonból de pénzért, és annyi pénzért amennyit Wenger és főnökei kiszabtak értük. Ez üzlet, amit a két fél megkötött egymással, megfelelő haszonnal. Mit gondoltatok, hülyék?! A két francia majd Londonból megy nyugdíjba?? Ráadásul, nem mellékesen Clichy leszolgált tisztességesen nyolc hosszú évet piros-fehérben. Könyörgöm, ők nem arsenal nevelések, nekik (bármilyen hihetetlen) ez munka! Ha egy tesco pénztárosnak felajánl az auchan egy állást, harmadával több pénzért, nagyobb perspektívával bolond lenne nem elmenni… Áruló lenne? Ugyan már! Ez nem egy romantikus lányregény, basszus!

Jönnek ők is (ahogyan sokan mások) az összevásárolt csapat dumával… Mondja meg nekem valaki, a mai foci elitjébe hogyan lehetne bejutni máshogy mint egy valag pénzel?! Vagy legyen a BL negyeddöntőben mindig ugyanaz a nyolc csapat amíg világ a világ? Egy nagy túróst!

Arról nem is beszélve, hogy hol vannak már a saját nevelésű játékosok? A City eddigi tizenhárom bajnokijából az ellenfelek kezdőcsapatában csak tizenegy saját nevelés volt, ennyi, egy csapatnyi, nem több. A Bosman szabály óta ne beszéljünk már összevásárolt csapatról! Mind az! A tegnapi arsenalban az akadémiájukról származó Frimpong mellett csak két ifi korában elcsábított, saját nevelésűnek számító játékos volt. Az arsenal nem összevásárolt csapat? Erre azt felelik, szemrebbenés nélkül, hogy nem, ez egy szisztematikusan felépített gárda. Na persze!

A gúnárok úgy látszik nehezen emésztik meg, hogy trófeák helyett egy hatalmas, modern stadionjuk lett, világsztárok helyett pedig Wenger bébik rohangálnak piros-fehérben. Ez van, ez is egy út, de ezt nem mások választották mint az arsenal vezetői. Az, hogy az elmúlt fél évtized eredményeit sokan azzal a névvel illetik mint ahogy azt a mezszállítót hívják aki a ’70-es évekig öltöztette az ágyúsokat, arról nem mi tehetünk, és egészen magasról teszünk is rá…

A lényeg: megvan továbbjutás, ahogy az kell, mert a világban ugyan vannak csodák, de a fiókcsapat ritkán veri meg az anyaegyesületet…

A következő kanyarban meg ha lehet a Cardiff City-t kérném hazai pályán, sőt nem is, a Crystal Palace-t!

A meccs jegyzőkönyve, és összefoglalója: