Minta szerint jöhet a győzelem

Ilyen is ritka, vasárnap bajnoki, és máris pályán a csapat. Még meg sem emésztettük a liverpooli döntetlent, és máris itt a következő nehéz mérkőzés!

Egy meccsen eldőlő Liga Kupa rangadó a londoni Emirates stadionban. Ez a Manchester City harmadik idegenbeli meccse zsinórban.

Egy vereség és egy döntetlen után, hogy kijöjjön a sorminta, éppen itt az ideje egy győzelemnek!

A legutóbbi két meccs amit a Manchester City és az Arsenal vívott egymással 0:0-ra végződött az Emiratesben. Ma viszont mindenképpen dűlőre kell vinni a továbbjutás kérdését, hiszen egy meccsen dől el a továbbjutás kérdése.

Arséne Wenger a nyári kiárusítás után október közepére gatyába rázta csapatát, egy ötmeccses győzelmi sorozatba piszkított bele a Fulham egy Emirates béli döntetlennel, de így is karnyújtásnyira a BL szereplést érő negyedik hely az ágyúsoknak.

A francia mester már belengette, hogy a kevesebb játéklehetőséget kapó játékosokat fogja csatába küldeni ma este. Így számíthatunk arra, hogy esetlegesen Szczesny posztján Fabianskit, Song helyett Frimpongot, Ramsey helyén Coquelint, Van Persie helyett Parkot látjuk kifutni kezdőként ma, de Oxlade-Chamberlain vagy Squillaci játéka sem lenne meglepetés. De az sem kizárt, hogy Wenger pont a City ellen akarná formába lendíteni Chamakhot, Rosickyt, Arshavint vagy Benayount.

 

Mancini dühöngött egy sort azon, hogy 50 órával a liverpooli meccs után újra pályára kell küldenie a csapatot. „Hihetetlen, hogy két nap után ismét kiélezett meccset játszunk, egy fárasztó Bajnokok Ligája és Premier League összecsapás van a hátunk mögött… Minden játékosan fontos, hogy játsszon, de kell minimum három nap két meccs között, hogy regenerálódni tudjanak.” Kijelentette szíve szerint tizenegy ifit küldene a pályára, de ez sem a játékossokkal, sem a szurkolókkal szemben nem lenne fair.

Tehát minden jel arra mutat, csakúgy mint Wenger, ő sem kívánja a legerősebb összeállításban pályára küldeni csapatát, viszont a tartalékgárda szépen ürül ki onnan sem lehet túl sok mindenkit az első kerethez felhívni. Az előző ligakupa meccsen kezdő Scapuzzi Oldhamban, Razak pedig Portsmouthban van már kölcsönben. Az akkor csereként beálló Rekik és Suárez Joan Románnal. A nagy tehetségnek tartott Barcelona nevelésű Gaí Assulin viszont most sem fog bemutatkozni a csapatban, mert a múlthéten a másodosztályú Barnsleyhoz került kölcsönben.

Biztosan nem játszhat a Liverpool ellen ötödik sárgáját begyűjtő Barry, és a kiállított Balotelli sem.

Jó eséllyel fog ma kezdeni a bajnokin nem (vagy csak keveset) szereplők közül Pantilimon, Zabaleta, Kolarov, Szavics, Kolo Touré, de Jong, Adam Johnson, Džeko. Rajtuk, és a fent említett fiatalokon kívül sansza van még pályára lépni az Onuouha, Bridge, Hargreaves hármasnak is.

Két érdekes hír a végére, amit a napokban felkaptak a brit médiumok:

David Beckhamnek nehéz feldolgozni, hogy már réges-régen nem a united játékosa, de még mindig úgy érzi, hogy bele kell szólnia a nagyok dolgába, most azt röfögte bele a világba, hogy a Citynek hiába van öt pontos előnye a bajnokságban, nincs esélye az aranyéremre… Miért nem csináltatott inkább új tetkót magának?!

A hírek szerint Tévez menedzsere a Milanba próbálja elpasszolni a volt csapatkapitányt, fél évre, és a nyáron menne Brazíliába. Nekem mindegy hová, csak tűnjön el végre a náthásba. Lassan mindenki csak erre a hülye históriára emlékszik, és nem a két igencsak termékeny idényére. Szóval húzzon el, és Don’t look back in anger!

A meccset magyar tv csatorna nem közvetíti, stream itt lesz.

A Carling Cup küzdelmei során majdnem pontosan két éve, 2009. december 2-án futott össze a két a csapat. Akkor igencsak szép győzelmet aratott a City.