Vasárnapi ebéd a kellemetlen szomszédnál

Sokunk számára ismerős, hogy a vasárnapi ebédre kénytelenek vagyunk valami kellemetlen vendéglátóhoz menni (mondjuk egy nem szívlelt szomszédhoz). Nagyképű, fröcsögve, minket lekezelően mutogatja az új hi-fit, vagy a giccses étkészletet…

Ilyenkor sokszor rossz a vendéglátás, hiányzik a jó modor, de évente egyszer-egyszer kénytelenek vagyunk elviselni, már csak a jó szomszédi viszony miatt is…

Ismét itt a nagy nap, ma eljött a derbi ideje!

A legutóbbi hat találkozón maximum egy góllal tudott felülkerekedni a másikon a két csapat, feltehetőleg ma sem lesz ez másképp.

Az utóbbi két meccsen is egy City, és egy United siker született, nagyon kiegyenlített a párharc! A februári Old Traffordon rendezett meccsen is egy egyéni villanás döntötte el, ideje lenne, ha ma a mi oldalunkon „villanna” egyet!

A City két ponttal vezeti a tabellát a United előtt, elég lenne egy döntetlen is, ezt megpendítette Mancio is: „…azt hiszem, ha ponttal távozunk az Old Traffordról, akkor elégedettek lehetünk. De döntetlenre játszani az nem a mi mentalitásunk…”

Az tény: egy pontra játszani nem szabad, mert annak soha sem lesz jó vége, és az tény: az idény eddigi legkomolyabb idegenbeli meccsén nyújtottnál (a Bayern elleni BL meccs) jóval több kell!

A keretben a hírek szerint mindenki bevehető, hogy ki játszik csakis Mancinin múlik.

Két volt united játékos van a City keretében, de feltehetőleg nem fog játszani ma egyikük sem. Hargreaves a remek debütálás ellenére sincs még tökéletes állapotban. A másik, a riválistól igazolt játékos este (Carlos Tévezé) sokkal bonyolultabb. Carlitos az emlékezetes müncheni BL meccs óta nem lépett pályára, két hét felfüggesztést kapott a vezetőségtől, ami lejárt, és újra edzésbe állhatott, de az ügy kivizsgálása csak a héten történt meg, amelynek eredménye inkább Tévez állítását támasztotta alá mint Manciniét.

Mint ismeretes: Mancini azt mondta a BL meccs második félidejében be akarta cserélni Tévezt, de az argentin ezt megtagadta. A hivatalos verzió szerint Carlos nem beállni nem akart, hanem újra bemelegíteni, mivel a második félidő nagy részét azzal töltötte. Így csak pénzbüntetést kapott.

Hogy mi az igazság? Mi ezt sohasem fogjuk megtudni.

Úgy gondolom, mindkét játékost szerdán, a Wolverhampton elleni Liga Kupa meccsen fogjuk viszontlátni.

A játékosok egy része nem aggódott túlzottan a nagy meccs miatt, és péntek este egy jó kis bulit csaptak Balotelli házában. A szombat hajnalba torkolló tivornya fénypontjaként (erősen nem józanul) a fürdőszoba ablakán akartak tűzijátékot kilőni, de túl jól sikerült a mutatvány, és néhány berendezés is lángra kapott…

Remélem a petárdákból maradt mára a pályára is!

Az biztos: jól jönne egy önbizalomnövelő győzelem! Mikor ha nem most?!

A meccset a digisport közvetíti, stream itt lesz fellelhető.

A végére két City győzelemmel zárult Old Traffordi csata a múltból, és a közelmúltból:

1974:

2008: