Mint a MÁV!

Nehezen indult be tegnap a csapat, csak úgy mint egy régi személyvonat, de aztán csak begyorsult, és fél óra alatt átrobogott Blackburnön!

A Rovers azért nem a Bayern, sikerült nagyon simán behúzni a bajnokit, ami kellett ahhoz, hogy nyugalmasan teljen a most következő szünet.

Mancini hat helyen változtatott a kezdőcsapaton a Bajnokok Ligája meccshez, ami a megszokott szélső védő rotálás mellett volt „pedagógiai” csere (a Münchenben hisztiző Džeko helyett Balotelli), bekerült a csapatba a felépült Adam Johnson, Barry helyén (a meglepetésre a védekező középpályás poszton magára találó) Milner startolt, és visszakerült a csapatba Joleon Lescott, akinek a kihagyása a Bajnokok Ligája rangadó kezdőjéből legalább akkora talány volt (a fél évig még a csapattal sem edzhető Kolo Touré kedvéért…) mint a Džeko-De Jong csere…

Adam!

Az első helyzet a 10. percben alakult ki Silva elfutása után kapura lőtt (beadott?), a kipattanót Balotelli lőtte az óvatlan nézők közé.

A 17. percben Yakubu lódult meg Hart kapuja felé, de szerencsére Milner utolérte, és nem lett az akcióból lövés sem.

A 28. percben le kellett cserélni a combját fájlaló Sergio Agüerót, a helyére Samir Nasri érkezett.

A szünetig még két Balotelli helyzet volt. City fölény, Rovers védekezés.

A második félidőben rögvest Silva veszélyeztetett, és a csapat nagy rohamra indult! Az 52. percben Balotelli Yaya Touré félpályás passza után lőtte kapufára a labdát a tizenhatos bal sarkától.

Aztán az 56. percben beindult a gépezet! Egy szöglet után kifejelt labdát tizennyolcról  Adam Johnson tekert alomszerűen a kapuba! 0:1! Ez volt a szélső első idei gólja!

Innen nem volt megállás! Az 59. percben Nasri futott el a bal oldalon, a beadását Balotelli vágta a hólóba! 0:2!

A 73. percben egy blackburni szöglet után iramodott meg a City, Nasri és Silva passzolgatott a tizenhatoson belül, majd a francia lőtt a hálóba, miután megpattant egy védőn a labda! 0:3! Samir Nasri megszerezte első gólját a csapatban!

A 80. perc körül egy kicsit felpörgött a Rovers, de komoly ziccere így sem akadt.

A 87. percben jött a kegyelemdöfés: Nasri szöglete után, az ötösnél teljesen magára hagyott Sztefan Szavics bólintott mintaszerűen a hálóba! 0:4! A montenegrói is megszerezte első gólját a Manchester City mezében!

A statisztika is nyomasztó City fölényről tanúskodik.

A labdabirtoklás meggyőző manchesteri fölényt mutat, de a gólokat hozó félórában volt elképesztő, amikor 23-77 volt a City javára!

Joey Hart idén is szorgalmasan gyűjtögeti a gól nélkül zárt meccseket, idén ez volt neki a negyedik!

Az egész meccsen csak két sárga lapot mutatott fel a játékvezető, a Citynek ráadásul műesés miatt!

552 sikeres passza volt a csapatnak, ebből Lescott 50/50-es mutatója igencsak megsüvegelendő!

Samir Nasri a hatodik bajnoki meccsén kiszórta a hatodik gólpasszát, ennyit az Arsenalban, a Premier Leagueben az utolsó két idényében tudott összehozni.

Tizennégy kapura lövéssel próbálkozott a csapat, ebből hétszer Balotelli veszélyeztetett. Mario igencsak aktív volt, remélem marad a formája, és marad a kezdőben is zsinórban három meccsén betaláló olasz!

A Manchester City a bajnokságban az utóbbi tíz meccsén a megszerezhető harminc pontból 28-at gyűjtött be!

A meccs összefoglalója:

Lehet szavazni ismételten a legszebb találatra, mégpedig itt!

A találkozó jegyzőkönyve.