BL után, irány: London!

Mozgalmas hetek kezdődtek el a csapat számára.

Megvolt az első Bajnokok Ligája mérkőzés, ma bajnoki, a jövőhéten jön az első Liga Kupa meccs, október első napjáig pedig három-négy naponta játszik tétmeccset a Manchester City.

Megkezdődött a mostani idény első kemény etapja!

Túl az első BL meccsen nincs idő elmerengeni, hogy örülni kell-e a jól játszó Napoli ellen megszerzett egy pontnak, vagy bánkódni a hazai pályán elvesztegetett kettő miatt…

Itt az újabb feladat a bajnokságban, idegenben a Fulham ellen! Ezt meg kell szokni, hiszen az összes őszi Bajnokok Ligája meccs után rögtön az Etihandtól távol lép pályára a csapat.

A meccs előtt bizakodásra adhat okot (a Fulham rossz formája mellett), a City hét meccs óta tartó győzelmi sorozata a bajnokságban! Ilyenre 1978 óta nem volt példa!

A Fulham nem áll valami fényesen a bajnokságban, eddig két pontja, és két lőtt góljuk van, és a szombati meccsek alakulásának köszönhetően az utolsó helyen áll a londoni alakulat, reméljük a meccs után is ott marad!

Új edzője van a Fulhamnek, a holland Martin Jol személyében. A legnagyobb nevek az érkezőik között, a cseh Zdenek Grygera a Juventustól. A norvég válogatott John-Arne Riise az AS Romától (aki így együtt játszhat öccsével, Björn-Helgével), és a costa-ricai válogatott, a holland Twentéből több mint tíz millió fontért érkező Bryan Ruiz. Nem a kezdőcsapatba érkezett, de meg kell említeni a 26 éves magyar kapust, aki furcsa módon az NBII.-es REAC gárdájából landolt a Permier League-ben.

Egy magyar jött, egy pedig ment! Gera Zoltán visszaigazolt első angliai klubjába a West Brom-ba. Távozott még az ismertebb játékosaik közül, John Pantsil Leicester Citybe, Diomansy Kamara Törökországba, és Johnathan Greening a Nothingham Forestbe.

A régebbi játékosaik közül az Andy Johnson-Bobby Zamora párostól, vagy a középpályán Steve Sidwelltől, Damien Dufftól, Clint Dempseytől és a csapatkapitány Danny Murphytől várnának sokkal jobb teljesítményt a Fulham szurkolók, főleg, hogy Martin Jol nyilatkozata szerint csapata támadólag fog fellépni.

A Citynél biztosan erőteljes rotációra lehet számítani a következő két meccsen, nem lenne meglepő ha Tévez, vagy Balotelli már ma komolyabb szerepet kapna!

Elkezdte a teljes értékű edzésmunkát az első fordulóban megsérült de Jong, és a válogatottnál lerobbant Milner, de játékuk egyelőre erősen kérdéses, csakúgy mint szerdán a Napoli ellen orrtörést szenvedő Alkesandar Kolarové.

Aki biztosan nem fog ma játszani: Alex Tchuimeni-Nimely, a tartalékok fiatal támadója, aki három hónapra kölcsönbe, a gyakorlatilag csatárok nélkül maradt másodosztályú Middlesbrough FC-hez került.

Tévez

Az előző idényben Londonban 4:1-re lett elgázolva a Fulham, majd Manchesterben csak egy 1:1 sikeredett.

A legutóbbi Fulham – Manchester City meccs összefoglalója:

A meccs magyar idő szerint 16:00-kor kezdődik. TV-ben 16:25-től csúsztatva a digisport plus adja. Használható stream remélhetőleg itt megtalálható lesz.