Borítsuk újra lángba Tottenhamet!

Néhány hete barbár hordák égették fel Tottenham utcáit, ha nem vigyáznak az égés átterjedhet a White Hart Lane gyepére!

Nagy az esély, hogy két lejátszott meccs után pont nélkül fog árválkodni a Spurs a táblázat utolsó helyén! Mindenestre a City igyekezni fog, hogy ez így legyen.

A Tottenham első komolyabb igazolását (kölcsönbe pont a Citytől…) a héten húzták be Adebayor személyében. Persze a togói a Manchester ellen nem játszhat, remélem a kölcsönszerződés részét képezte, hogy leadják a három pontot!

Erősíteni (Manun kívül) még nem nagyon sikerült nekik komolyabban. Inkább örülnek, hogy sem Bale, sem Modric nem távozott! Egyetlen komolyabb érkező a veterán amerikai kapus, Brad Friedel, aki bár három gólt kapott az Old Traffordon, az más kérdés, így is csapata legjobbja volt…

Nevesebb távozójuk Jonathan Woodgate (Stoke) és Robbie Keane (LA Galaxy).

A City viszont remek formában! Hat pontot szerzett két forduló alatt! A legtöbb gólt lőtte, legtöbb gólhelyzetet alakította ki. Edin Džeko nyolc ziccert dolgozott ki (ebből kettőt értékesített), a City játékosai 133 alkalommal értek labdába az ellenfél tizenhatosán belül! Mancini az előző meccs után kifejtette, jobban szereti az 1:0-ás meccseket, hááát, ezzel a támadósorral nehéz lesz ezt végigvinnie! Ráadásul megérkezett Nasri is a héten, így még egy játékos a keretben, aki nem a védőmunkájáról híres…

A tavalyi két meccsen nem lőtt gólt a City, az idegenbeli meccs (0:0) Hart teljesítményéről, a hazai (1:0) Crouch öngóljáról, és a bebiztosított BL indulásról lesz emlékezetes.

Ma úgy érzem, végre a támadók is jeleskedni fognak! És a védők is támadóbb felfogásban játszanak, pl.: Micah Richards is több gólpassznál jár, mint az egész előző szezonban! Nem csak ezért, de a saját nevelésű védő a héten egy új, négy évre szóló szerződést írt alá. Ráadásul a City 2003-ban nyert utoljára a White Hart Lane-en! Éppen itt az ideje, egy újabb sikernek!

A csapat – szokás szerint – vonattal utazott Londonba.

Az első fordulóban megsérült de Jong, és az eltiltott Kolo Touré a következő fordulóban térhet vissza.

Tegnap kisorsolták a Ligakupa harmadik körének párosítását (a csapat most csatlakozik be a küzdelembe), e szerint szeptember negyedik hetében, a címvédő Birmingham City látogat az Etihad stadionba.

A találkozót a digisport közvetíti, stream lelőhely: itt. Mivel az elmúlt hetekben befagyasztottak több (főleg sopcastos) gyűjtőoldalt, így aki tud jó linket még működő oldalcímet, ne tartsa magában!

Beszámoló a májusi City – Spurs-ről.