Ez egy szuper kupa meccs lesz!

Igazán jó meccsel indul az angol fociidény! Manchesteri városi derbi a Wembleyben! Igaz ez a trófea nem is kupa, hanem egy pajzs, de akkor is: ez egy minden tekintetben egy igazi kupadöntő lesz!

A Community Shield (még Charity Shield néven) 1908-ban indult útjára, a jelenlegi lebonyolítási formáját (többé-kevésbé) az 1930-as évekre érte el. 1974 óta tartják a Wembleyben (az újraépítés alatt Cardiffban játszották a meccseket), az idény felvezetéseként.

A két rivális manchesteri csapat 1956-ban találkozott Szuperkupa meccsen, sőt, ez volt az egyetlen alkalom mikor a City és a United egy rangos sorozat fináléjában összecsapott!

A City eddig három alkalommal hódította el a patinás trófeát (1937, 1968, 1972).

A két csapat legutóbb pont a Wembleyben, az emlékezetes kupaelődöntőn játszott egymással. A City legutóbb a győztes kupadöntőn járt az egykor „Empire Stadiumnak” emlegetett arénában.

A babonákra adóknak rossz hír, hogy a United a City elleni kupaelődöntő után a Barcelonától is kikapott a Bajnokok Ligája döntőjében, és a vörösök még nem vesztettek zsinórban három meccset a Wembleyben, és a City viszont nem nyert ott sorozatban háromszor…

Ellenben sokan abban sokan bíznak, hogy megint a City lesz a pályaválasztó, csakúgy mint az FA kupa elődöntőjében, és a Stoke elleni döntőben, és ez nem jelenthet mást, mint: győzelmet!

 

Ennyit a misztikus előjelekről… A csapat a dublini felkészülési tornán aratott siker miatt remek hangulatban készült a meccsre. Az egyik edzésen Balotelli és Koralov összekapott egy kicsit, de a szokásos sajtóvisszhangon kívül semmi komoly nem történt.

A Copa utáni szabadságról visszatért Zabaleta, és bekapcsolódott az edzésbe. Honfitársa Tévez ellentétben még extra pihenőidőt kapott, hogy átgondolja a jövőjét. A meghiúsult brazíliai szerződés után, hiába érdeklődik az Internazionale intenzíven iránta, az olaszországi szerződés nem jelentene megoldást a problémájára (minél közelebb lenni az Argentínában elő gyermekeihez). A hírek szerint a Corinthians vezetősége a következő brazil átigazolási időszakban újra ajánlatot fog tenni Carlosért. Megvan az esélye, hogy ezt Manchesterben fogja Tévez kivárni.

Sérült szerencsére nincs a keretben.

Többen hamarosan visszatérnek a vasárnapi meccs után már szerdán a Wembleybe. Fabio Capello kihirdette a keretét hollandok elleni összecsapásra: Joe Hart, Joleon Lescott, Micah Richards, Gareth Barry, Adam Johnson és James Milner kapott meghívót, míg a „túloldalt” Nigel de Jong fog pályára lépni.

A héten igazolt Costel Pantilimon feltehetőleg még nem, viszont Sergio Agüero egészen biztosan helyet kap a kispadon.

A csapat – csakúgy mint a tavaszi kupameccsek esetén – vonattal utazott Londonba.

Abszolút kétesélyes a meccs, egyik csapat sem mondhatja ki egyértelműen: mi vagyunk a párharc esélyese. Nehéz megjósolni mi lesz a végeredmény… A City az előszezonban nagyon jól szerepelt de ez most semmit sem jelent! A veretlen felkészülési meccsek jót tehetnek az önbizalomnak, de nem lehet még tudni mire képesek a játékosok egy komoly téttel bíró összecsapáson. Bár az igaz, sokan nem tartják tétmeccsnek a Community Shiledet (lásd pl. itt a Szám bácsin található képen is felkészülési meccsnek van feltüntetve), sőt pár éve a United évkönyvében sem szerepelt a hivatalos találkozók között a szezon első meccse. De ma úgy érzem, nem így gondolkodnak! Egy igazi, nagy presztízsű összecsapást fogunk látni, amelyen egy siker nagy lökést adhat a győztesnek a szezonkezdetre!

Mancini sajtótájékoztatója:

Természetesen rengeteg televíziós társaság közvetíti a meccset világszerte, haladva a korral több társaság 3D-s technológiával fog sugározni a Wembleyből!

Magyarországon a sportklub adását követhetjük figyelemmel, stream itt lehető fel.

Kezdődhet az újabb aranykor?