Klasszis érkezett

Szerdán aláírta szerződését Sergio Agüero az Etihad Stadionban, ennek értelmében az argentin válogatott támadó öt esztendőre kötelezte el magát Manchester kék felén.

Bár udvarolt neki a Real Madrid és a Juventus is, egyértelmű és vonzó ajánlat csak az Eastlands-ről futott be hozzá.

Taktikai szempontból tökéletes választás Sergio. Egyrészt tudvalevő, hogy – az immár ex-csapatkapitány – Carlos Tévez távozik a csapattól (nagy valószínűséggel Milánóba költözik), ezért az ő pótlása Agüero érkezésével tökéletesen meg lett oldva. Másrészt, a tavaly néha impotens  és tanácstalan támadójátékra egy rendkívül sokoldalú és gólerős „orvosság” érkezett.  Tévez-hez hasonlóan Agüero is bátran bevethető előretolt csatárként vagy éppenséggel árnyékékként. Sőt, ismerve Mancio bizarr manővereit, szélsőként is viszont láthatjuk majd a 16-os mezben száguldozó argentint. Érkezésével remélhetőleg egészséges rivalizálás veszi kezdetét a Dzeko, Balotelli, Guidetti trióban, ami a csapat hasznára is válhat.

A hozzáállásával nem lesz probléma, példás családi életet él feleségével, Giannina-val (aki ugye Diego Maradona lánya) és fiával, Benjamin-nal. Volt edzője, Javier Aguirre elmondása szerint ez rengeteget segített neki, hogy 23 évesen ekkora játékossá nőtte ki magát. De ha valamiben a család nem tud segíteni, ott lesz egy másik argentin polgártárs, Pablo Zabaleta, aki a Copa América alatt már sok mindent mesélt Sergio-nak a csapatról és a városról is egyaránt. A nyugodt háttér, a család biztonsága ugye sok játékosnál kulcsösszetevőknek számítanak, amik nélkül bizony néhány labdarúgó kedélyállapota nem lesz tökéletes és ez kihatással lehet a karrierjükre. Gondoljunk csak Robinho-ra vagy Tévez-re…

Az elmúlt két napban rengeteg olyan véleményt, hozzászólást lehetett olvasni különböző fórumokon Agüero-val kapcsolatban, hogy elvesztegeti a tehetségét, pénzéhes szemét vagy, hogy játékostemetőbe igazolt. Ne legyünk már ennyire ostobák könyörgöm! Itt van egy játékos, aki öt év alatt kinőtte a Primera Divison egyik erős középcsapatát és ajánlatot kapott a világ egyik legerősebb bajnokságából egy olyan csapattól, ahol igencsak merész terveket szövögetnek. Karrierje szempontjából nyilván azt a döntést hozta meg, aminek köszönhetően még magasabb szinten tud majd játszani: azaz egy bajnok- és kupaesélyes valamint folyamatos BL-résztvevő klubban.

Van annyira érett a játéka és profi, hogy gond nélkül betudjon illeszkedni az angol közegbe, példának ide lehetne állítani David Silvát vagy a még liverpool-i Fernando Torres-t is. Ahogyan most Agüero, úgy előbbi kettő kapcsán is többen csak pesszimistán legyintettek, hogy a PL-hez fizikálisan kevesek lesznek. Aztán láss csodát, mégsem…

Legyünk türelmesek, ne várjuk el azonnal ettől a sráctól, hogy minden meccsen rugdossa majd a mesterhármasokat. No, és persze bízzunk Mancini-ben, hogy okosan betudja építeni majd a csapatba, mert Agüero gyorsasága és technikája kiegészítve David Silva fineszességével aranyat (vagy inkább kupákat?) érhet nekünk.