Harcban szerzett büszkeség

mgyuri.jpgA poszt eredetileg 2011. júl. 26. 10:47-án, a szép emlékű nepsport.blog.nepsport.hu-n jelent meg, a hónap bloggere sorozatban, _benito készítette velem.

Újra jelentkezik sorozatunk, ezúttal a közösségi blogolás egyik zászlóshajója, mgyuri következik, aki amellett, hogy a Mancity – Pride in Battle blog lelkes szerkesztője, a web2.0 rendszerben életre hívott Copa América blog egyik legaktívabb szerzője is volt. Hogy lehet szeretni a Cityt? Hogy érdemes blogolni? Miért pont Paraguay? Válaszok és sok más.

Kevés embernek szimpatikus, amit a City csinál. Te hogy látod a Pride in Battle szerkesztőjeként, lassan elfogadják az emberek a csapatot, mint tényezőt?

Az, hogy tényező, az tény, ha elfogadják, ha nem, az előző szezon ezt végre világosan megmutatta! Az igazi őrület Shinawatra elnöksége alatt kezdődött, az arabok érkezése majdhogynem felüdülés volt. Aztán persze az ők is elkezdték a pénzszórást ami nem volt jó, de mit lehet tenni? Ami már bosszantó volt, az Mancini átigazolási politikája, hogy 120 millió fontos mínusszal gyakorlatilag csak Yaya Touréval erősítette meg a keretet, a többi csak szimpla játékoscsere volt, a saját szájíze szerint. Remélem igazak a hírek, amit Gerry Cook igazgató jelentett be, és vége az esztelen költekezésnek…

Sok poszt van a blogodon, hogy követed ilyen szorosan a csapat dolgait? 

Elsősorban az interneten. Megvannak a bejáratott angol oldalak ahonnan gyorsan és pontosan követni tudom a kinti eseményeket. Nagyon sokat segít, hogy van egy manchesteri ismerősöm, akivel rendszeresen levelezem, és nagyon jó ötletek tud adni, még a tudtán kívül is, mivel rengeteg dologról máshogy gondolkozik a „tűzhöz közel”.

Az volt az alapötlet, hogy „hozzuk minél közelebb a csapatot”, azért a magyar médiumok nem árasztják el a Cityvel az embereket. Ha Balotelli csinál valamit az már hír, ha leigazolja a csapat Clichy-t, persze megjelenik, de sok háttérinfó nem jut el hozzánk. Az, hogy a két fiatal (Rekik és Suárez) a csapathoz került, vagy, hogy Hildebrandot teszteli az edzői stáb nem sok, helyen jelent meg itthon. A szerkesztőtársam, Kiddo21 is remekül hozza a dolgokat! Őt kimondottan szerettem volna magam mellett tudni, egy mára megszűnt City oldalra írt cikkeket, nem ismertem személyesen, nehéz volt megtalálni, de sikerült. Ez nehezebb volt mint rávenni a csatlakozásra!

Teljesen más világot élünk mit tíz-tizenöt éve. Régen csak vasárnap egy angol bajnoki összefoglaló a tv-ben! Egy osztálytárshoz kellett bekuncsorogni magunkat, akiknek a külföldi rokonok fizették a médiaboxot a sportcsatornákkal, ha angol meccset szerettük volna látni! Nagyot fordult a világ! Most már minden meccset látunk, minden hír percek alatt ideér Angliából!

A Népsport Copa América blogjának egyik legaktívabb szerzője vagy, és nem csak azért, mert a csapatod döntős. Ennyire érdekel a téma? 

Hmm, nem csak a téma, hanem maga az „együttblogolás” is érdekelt. Szerettem volna itt is kipróbálni magam, a módszereim igazából azok voltak mint a saját oldalamon, csak megpróbáltam, hogyan is működik a dolog „nagyban”. Jó móka volt, csak a torna nem azt hozta amit vártam volna… De az biztos jó lecke volt, tanultam nem kevés dolgot, egy lépéssel közelebb, hogy a jövő évi EB blog igazán jó legyen!

Hogy sikerült kiszúrnod magadnak Paraguayt? 

Mondhatnám, hogy csak őket hagyták meg a többiek, nem volt más választás, de ez nem lenne igaz. Nem figyeltem őket soha árgus szemmel, és nagyjából a következő VB-ig nem is fogok látni tőlük meccseket, de valahol mindig is szimpatizáltam velük. Tavaly Dél-Afrikában a szlovákok legyőzése, és a spanyolok elleni meccsük emlékezetes volt! Aztán ott volt Chilavert, Santa Cruz és persze Larissa!

Mennyi időt fordítasz blogolásra? 

Teljesen változó, ha van időm egy nap órákat, ha nincs akkor sajnos  poszt sincs. Nem egyszer csak gyorsan összekalapálok egy rövid hírt a fontos/aktuális eseményről, mert másra nincs idő. Ez egy olyan műfaj amire nem lehet elég időt fordítani. Ezért is nagy segítség, hogy nem egyedül csinálom, valamelyikünk csak a gépnél van, ha történik valami.

Mit gondolsz, merre tart a Népsport? Jó irányba? 

Abszolút egy érdekes kezdeményezés, nem láttam még hasonlót sem. Az irány jónak tűnik, de ezt is az idő fogja eldönteni, ha színvonal marad, ne adj’ isten emelkedne, nem lesz baj!

Te mit változtatnál meg rajta? 

Jó lenne, ha ott tartanánk, hogy a b-közép krecli helyett lenne külön angol, spanyol, olasz (a magyar megmaradna természetesen) doboz a népsporton, sok csapattal, sok hírrel, hogy minél többen kezdjék a netezést erről az oldalról, ha sporthírekre kíváncsiak.

Ami nem rajtatok múlik, őrülnék, ha minden komolyabb csapatnak lenne bologja, pl. nagyon furcsa, hogy egy olyan népszerűségű csapatnak mint a Fiorentina nincs oldala. Nagyon örülök, az olyan oldalaknak mint a Londoni Vasas, vagy a Blackpool blog, igencsak érdekes olvasni őket. Jó, ha egy blognak megérkezik a párja, mint pl. a Benficának a Portói Sárkányok. Hiányzik nagyon a Szeltik mellől a Rangers, és talán ezért jó, hogy lettünk mi!

Melyik népsportos blogokat olvasod? 

Ha érdekel valami egy csapattal kapcsolatban (és van blogja persze), először itt nézek körül mi is a kollégák véleménye. Az NST-t rendszeresen, amúgy meg a Premier League blogokat olvasom elsősorban. A kedvencek talán a Vörös Fonat, a magyar blogok közül (bár távolról sem vagyok Kispest drukker) a CS.A.K. . A nem focis témájúak közül a Stadionturistát, és a Jótékony Kocc snookerblogot látogatom rendszeresen.