Az utolsó amerikai állomás

Véget ért az amerikai túra.

Tegnap Los Angelesben lejátszotta a csapat az utolsó tengerentúli felkészülési meccsét, és a torna szabályainak köszönhetően, negyedik alkalommal is győzedelmeskedni tudott a City!

Igen, a negyedik, mivel szombaton azok a játékosok, akik nem kezdtek a Galaxy ellen, azokra egy teljes felkészülési meccs várt alacsonyabb osztályú Ventura Fusion ellen.

A kapuban Timo Hildebrand védett. A vezetést Vladimir Weiss szerezte meg, Guidetti visszafejelte neki a labdát, és tizenhatról bombagólt lőtt. Nemsokkal később Wright-Phillips lódult meg egyedül a jobb szélen: 2:0. A továbbiakban a birkózás ment tovább, maradt ez az eredmény.

A találkozó összefoglalója:

A szombati meccsnek köszönhetően Mancini az eddigi megszokottól eltérően nem cserélte le az egész csapatot a szünetben, hanem folyamatosan jöttek az új játékosok.

A City felállása a meccsen: Hart – Richards, Clichy (Kolarov – 46.), Lescott, Kompany – (Szavics – 61.), de Jong, Barry – (Weiss – 77.), A. Johnson (Guidetti – 82.), Silva (Wright-Phillips – 46.) – Balotelli (Milner – 31.), Džeko (Suarez – 88.)

A vezetést a City szerezte meg, a 18. percben Micah Richards-ot birkóztak le a tizenhatoson belül, büntető! Balotelli lazán értékesítette: 0:1.

Aztán Balotelli a szokottnál is lazább volt, egy gólhelyzetben: sarokkal küldte kapu felé a labdát. Természetesen mellé ment, a csapattársai és Mancini nehezményezték a dolgot. Mario és Mancio összeszólalkoztak, és jött is SuperM helyett Milner a 31. percben…

Az idei első Mario show, mi lesz még itt idén megint, te jó ég!

Csendben folyt a meccs az 53. percig, ekkor jött Megee, és húsz méterről a kapuba bombázott. 1:1.

A 84. percben Guidetti eldönthette volna a meccset: három védő között kapura tört, lőtt, de a kapus védett, a kipattanó John elé került de nagyon rosszul találta el… Maradt az 1:1, és a szabályok szerint jöhetett a büntetőpárbaj.

Milner, Weiss, Suarez, Kolarov belőtte, de Guidetti hibázott az ötödik sorozatban. A Galaxy játékosok közül Juninho hibázott a harmadikban. Jöhettek az újabb próbálkozók: a gólszerző Megee kihagyta, de Lescott szintén… de Jong és Wright-Phillips belőtte. Jött a kilencedik páros: DeLaGarza büntetőjét kivédte Hart, majd Ő maga állt a labda mögé! Belőtte! 7-6 lett a büntető-horror vége!

A meccs összefoglalója: