A Tévez-saga folytatódik

Bár a Manchester City és a Corinthians megállapodott Carlitos átigazolásáról, a transzfer nem jöhet össze, mivel a brazil átigazolási időszak tegnap lejárt, a brazilok pedig nem tudták teljesíteni időben az átigazolás feltételeit. A City és maga Tévez is így – most még – két szék között csücsül.

A 40 millió fontos üzlettel mindkét fél jól járt volna: Tévez orvosságot lelt volna krónikus honvágyfóbiájára a Manchester City pedig jelentős pénzmennyiséghez juthatott volna, amiből például egy Agüero megvásárlását tudták volna finanszírozni. Nem mintha utóbbi olyan nehezére esne Manszúr Sejknek Tévez eladása nélkül is, csak hát a City vezetősége Khaldoon al Mubarakkal az élen már az UEFA jövőbeni pénzügyi korlátozásaira gondolva igyekszik lavírozni az átigazolási piacon.

Érdekes helyzet állt elő tehát. Az argentin mindenképpen tiplizne Angliából, az egyetlen komoly érdeklődő azonban kénytelen volt visszavonulót fújni, másik kérő pedig – legalábbis a zuhanyhíradói jelentések szerint – még az Eastlands környékére sem tette be a lábát. Lehet hallani a Real Madrid vagy a Juventus érdeklődéséről, de ezeket botorság lenne még készpénznek venni. Kevesebb mint másfél hónap múlva ugyanakkor lejár az átigazolási időszak itt az öreg kontinensen is, addig van idő találni Carlitosnak egy megfelelő csapatot.

Szóba jöhet még egy alternatíva is, mégpedig az, hogy Tévez marad legalább a januárig, amikor az átigazolási piac újból megnyílik Brazíliában. A bökkenő az, hogy egyrészt Manciniék arra számítva, hogy Tévez költözik, egy 3 éves szerződést ajánlottak a svéd John Guidettinek (aki a legutóbbi két felkészülési meccsen elég jól muzsikált), ezzel is kiegészítve a támadószekciót. Másrészt a csapat játékosai sem lelkesednek már annyira az ex-csapatkapitányért. Balotelli és Kompany is azt nyilatkozta a The Sun tegnapi hasábjain, hogy bármi történik, tökéletesen megvannak Tévez nélkül is jelenleg.

Kun Agüero

A történet minden bizonnyal a következő hetekben folytatódik, és mivel Argentína válogatottja szombaton búcsúzott a hazai rendezésű Copa América küzdelmeitől, így mind Téveznek, mind pedig Agüerónak mostantól kezdve csakis saját sorsával kell foglalkoznia.