Mától legyen a neved: Etihad Stadion!

Megtörtént amire „vártunk”, a mai naptól kezdve a csapat stadionjának neve nem City of Manchester, hanem „Ethiad Stadium”!

Közben a csapat útra kelt az Egyesült Államokba, hogy ott folytassa a felkészülést, és persze helyi klubokkal is meg fognak mérkőzni.

A Manchester City Football Club és az Etihad Airways a mai nap új, tíz éves kereskedelmi megállapodást kötött egymással, amelyet ma írt alá Garry Cook a Manchester City ügyvezető igazgatója, és James Hogan az Etihad vezérigazgatója.

A megállapodás részeként augusztus elsejétől naponta két repülőjárat indul Manchester és Abu-Dhabi között.

A tegnap bemutatott A330-200-as repülőgép is ezen a járaton fog repülni – amelyet a Manchester City szimbólumai díszítenek -, de az ígéret szerint a csapat egyes külföldi túráira igénybe veheti a gépet, ha úgy alakul.

Ami a csapatot érinti, a stadion neve mától Etihad Stadion, a pálya körül elterülő sportkomplexumé, Etihad Campus. Ez több mint 120 millió fontos bevételt jelent a Manchester City számára.

Növelték a mezszponzoráció összegét, a Bajnokok Ligája szereplés nagyobb médianyilvánosságának köszönhetően.

A klub és a légitársaság közös marketing és üzleti stratégiát dolgoz ki. A City jelen lesz a társaság összes járatán. A stratégiailag fontos piacokon a két „cég” (India, Kína, USA, az Emírségek, és az Egyesült Királyság) együtt jelennek majd meg.

Közös szakemberképzés veszi kezdetét. Az Ethiad kiemelt szerepet kap a City CITC elnevezésű programjában (a klub a közösségért). A klub bejlentette, hogy a megállapodásnak is köszönhetően megvalósítják egy ifjúsági futball képző, és fejlesztő intézet létrehozásáról szóló tervüket.

Ez az első válasz a Platini vezette uefa által életre hívott Pénzügyi Fair Play ellen, nem kellett hozzá nagy jóstehetség, a menedzsment munkába lépett, hogy mindenben megfeleljen az új előírásoknak, mi erről áprilisban értekeztünk.

A keret nagy része ma elutazott az Egyesült Államokba, az ottani edzőtáborba, hogy ott készüljön fel a 2011/2012-es idényre.

Nem mindenki utazott el a csapattal. Adebayor nehezményezte, hogy csak egy emailben jelezték neki, hogy ma Carringtonban kell megjelennie edzésre, amíg a többiek a repülőtérre mentek.

A szakvezetés úgy tűnik lemondott a togóiról…

Craig Bellamy-val készített egy interjút a Telegraph, amiben részletezte Mancinivel való viszonyát, és kijelentette, hogy nem hajlandó lemondani 80.000 fontos fizetéséről, mivel Sierra Leonéban működtet egy futballiskolát, és az ott tanuló 13 gyerek képzését máshogy nem tudja megoldani.

Craig sorsa is több mint bizonytalan.  (a cikkre audrey_ a kötényblog háziasszonya hívta fel a figyelmem, köszi!)

A lehetséges távozók közül egyre több helyen olvasni, hogy közel a megállapodás Shay Given és az Aston Villa között.

Kiderült a Community Shield meccs kezdési időpontja, magyar idő szerint 15:30 kor lesz a meccs, Augusztus 7.-én, vasárnap.

A United lesz a „vendégcsapat”, a City a „hazai” csakúgy, mint az elődöntőben, és a döntőben.