Kavarja vagy nem kavarja?

Alig telt el egy hét, és máris egy újabb csapatnyi játékossal hozták össze City-t.

Lássuk kik is ők:

Évek óta összehozzák a csapatot Kakával… Az idény végén arról cikkeztek, hogy Adebayor játékjogáért cserében (plusz némi pénzösszeg), Manchesterbe fog szerződni.

Ezek a hírek (pláne, hogy Adéra nincs igazán szüksége Mourinhónak) elhalkultak, de most újra felerősödtek, hogy a spanyol újságok szerint a madridi vezetők közölték a brazillal: távozhat.

Gareth Bale már rég volt porondon, most újra felmerült a neve, hogy kijelentette, nem marad a Tottenham játékosa, ha a londoniak eladják Modricot.

Mancini mindenképpen szeretne szélsőjátékost igazolni, az új célpont a hírek szerint az Aston Villa angol válogatott játékosa: Stewart Downing.

Ha már szélső, újonnan felmerült név a német válogatott, boszniai szerb származású Marko Marin. A Werder Bremen fiatal játékosa érdekes felvetés, a több poszton is bevethető középpályás nem lenne rossz vétel.

Közben az irányító probléma megoldását de Jong is kézbe vette, és megpróbálja rábeszélni barátját, Wesley Sneijdert, hogy érdemes neki a Citybe igazolnia.

A középső védő leigazolásának kérdése (legalábbis a médiumok szerint) még napirenden van, és a klub 7 millió fontos ajánlatot tesz a montenegrói válogatott Sztefan Szavicsért, klubjának, a belgrádi Partizannak. A húsz éves védőt nagy tehetségnek tartják, de nem hinném, jobb lenne mint Onouha, vagy Boyata.

Frissen felmerült név a római nevelésű Alessio Cerci. A Fiorentina szélsője, mint az olasz labdarúgás egyik új, nagy tehetsége szerepelt még a híradásokban. Mára úgy tűnik a fejlődése megtorpant, de most azt lehet olvasni, Mancini olasz kapcsolatai révén érdeklődik iránta.

Továbbra sem lehet tudni, hogy Given marad, vagy távozik a csapattól. De viszont már meg is találták az utódját (a híradások) Sergio Romero személyében. A fiatal argentin válogatott hálóőr jelenleg a holland AZ Alkmaar játékosa. Nagy kérdés, az olasz útlevéllel is rendelkező kapusnak  lenne-e kedve padozni Manchesterben.

Egyre több helyen tűnik fel a portói Hulk neve, mint lehetséges igazolás, de ajánlatot tenni érte akkor lenne csak értelme, ha Tévez valóban távozik.

Egy tini csatárról is írnak, hogy a City Akadémiájába kerülhet a nyáron. M’Baye Niang a Caen 16 éves szenegáli származású, francia U-17-es válogatott csatára hatalmas tehetség. A tavalyi bajnoki szezonban 340 játékperc alatt 3 gólt lőtt a francia élvonalban.

A nyár eddigi leghosszabb átigazolási sztorija Alexis Sánhezé, akit klubjának elnöke mindenképpen a Citynek szeretne eladni. Még mindig nem látni az alagút végét, pedig a játékos szeretné a Copa Ameríca kezdete előtt lezárni ezt a históriát.

Néhány pletyka kik lesznek a tavazók:

Az Aston Villa Young távozása után szeretné visszavásárolni James Milnert. 14 millió fontot szánnának az üzletre

Adebayor-t Huszti Szabolcsot foglakoztató szentpétervári Zenit már vinné is, de Ade kijelentette, esze ágába sincs az orosz pontvadászatba igazolni. A másik komoly kérője az Olimpique Marseille reálisabb végcélnek tűnik.

A lejárt szerződésű Saleum Logan megegyezett a harmadik ligás Brentford FC-vel.

Néhány hír a klub háza tájáról:

Bundázási ügybe akarják keverni Carlos Tévezt. Görög lapok írása szerint egy ismeretlen fél és az Aris Szaloniki kapitánya között rögzítettek egy beszélgetést, hogy a volt volt Manchester City játékos, Nery Casillo segítségével ráveszik Tévezt az eredmény befolyásolására. A történet több helyen Tévez és Castillo soha sem játszott egy csapatban, és az említett pénzösszeg (6000 euró) sem túl magas Carlos keresetéhez képest. Várjuk, lesz-e valami az ügyből.

Nem csak a pályára, hanem az irodába is erősít a klub. Július elsején csatlakozik a menedzsmenthez a Blackburn egykori elnöke a brit futballkörökben nagy tekintéllyel bíró John Williams.

A klub által létrehozott CITC azaz a City a közösségért elnevezésű szervezet egy buszt vásárolt a manchesteri St. Ann Hospice háznak, és ennek átadásakor a klub küldöttsége az FA kupát is elvitte az intézmény idős lakónak.