Boldog szülinapot, Micah!

1988. június 24-én született Micah Lincoln Richards, azaz jobboldali védőnk tegnap ünnepelte 23. születésnapját.

Még mindig csak 23 éve. Pedig már 2005-ben bemutatkozott a csapatban, és azóta csaknem szünet nélkül robotol fel és alá a védelem jobb szélén.

Elképesztő figura, sok City szurkoló kedvence, és a jeles nap alkalmából írunk róla pár sort.

Még egyszer: Boldog születésnapot, Micah!

Micah Birmingham-ben született, de Leeds-ben nőtt fel, és a Leeds United korosztályos csapataiban játszott, akkor még mint csatár. Innen az Oldham csapatához vezetett az útja, de nem sok időt töltött itt, mivel a City megfigyelői 2001-ben lecsaptak a fiatal tehetségre. Az oldhami vezetők azóta is várják, hogy a Manchester eladja Richards-t, mivel a mai napig él a szerződés azon passzusa, hogy továbbértékesítés esetén a vételár 20%-a őket illeti. Az akadémiai csapatban hamarosan vezérré nőtte ki magát, a 2006-os szezonban mint csapatkapitány ő vehette át az ifjúsági FA kupát.

Már az akadémiai évek közben 2005. október 22-án pályára lépett a felnőttek között, csereként az Arsenal ellen. Az első meccs amit végigjátszott 2006. február 12-én volt a Charlton elleni mérkőzésen.

A nevét széles körben négy nappal később ismerte meg a City szurkolóserege, mikor is az Aston Villa elleni FA kupa meccsen az ő fejesével harcolta ki a csapat az újrajátszást, a 94. percben. Ráadásul a meccs utáni interjúban kicsit eltengette magát.

2006 nyarán több klub is bejelentkezett érte, de a Stuart Pearce a gárda akkori menedzsere elutasított minden ajánlatot, és kijelentette:

Micah a jövő nagy tehetsége, nem megy innen el legalább tíz évig, jöhet érte bármekkora ajánlat. Richards a hátán fogja cipelni a gárdát, és ő a lesz idővel a csapat kapitánya.

Ennek alátámasztásaként a mezszámát 45-ről 2-re cserélték.

2006. november 15-én, 28 felnőtt bajnoki, és 3 U-21-es válogatottsággal a háta mögött, mint a legfiatalabb védő aki valaha háromoroszlános mezben a pályára lépett, mutatkozott be az angol nemzeti tizenegyben.

2007 augusztus 19.-én élete addigi legjobb teljesítményével rukkolt elő a városi derbin, a mezőny legjobbja lett. Az ott nyújtott teljesítményének is köszönhetően ő lett a Premier League-ben a hónap játékosa.

2007 szeptember 8.-án a Wembleyben, Izrael ellen megszerezte első válogatott gólját.

Mint a csapat kapitánya 2007. szeptember 16-án vezette ki társait az Aston Villa ellen, ő minden idők legfiatalabb csapatkapitánya a Manchester City történelmében.Eddig a Manchester Cityben 184 mérkőzésen lépett pályára, és kilenc gólt lőtt. tizennégyszer volt U-21-es válogatott és 3 gólt ért el. Ezt a számot nem tudja növelni, mert sajnos a szezonzáró Bolton elleni bajnoki előtt megsérült, így nem tudott részt venni a korosztályos kontinenstornán. Az angol csapat játékán igencsak érződött kapitányuk hiánya.

A felnőtt válogatottságainak száma, egyelőre, 12 találkozó, 1 góllal.

Az előző szezonban 33 meccset játszott és 3 gólt ért el, ezek közül az egyik a legszebb Manchester City találatok között volt.

186 centiméteres magasságához páratlan fizikai kondíció párosul, remek védőjátékos, reméljük sokáig leljük örömünket csupaszív játékában!