A sejk nem áll Tévez útjába

Azt mondta nekem, ha távozni szeretnék, mehetek. – nyilatkozta a jelenleg Argentínában tartózkodó csapatkapitány, miután állítólag konzultált a csapat tulajdonosával, Manszúr sejkkel.

A csatárért közben bejelentkezett a Real Madrid is.

„A sejk rengeteg áldozatot hozott annak érdekében, hogy a City-ben maradjak, és ha úgy alakul, hogy nem megyek sehova, az csakis miatta lesz.” Tévez egy argentin televíziós show-ban beszélt arról is, hogy egyáltalán nem rajong Angliáért, sőt… Azt is kijelentette, hogy ha kitölti a jelenlegi szerződését, még turistaként sem fog visszatérni Manchesterbe. További negatívumként említette, hogy még mindig alig beszéli az angol nyelvet.

Tévez végleges döntésében jelentős szerepet fog játszani a családi érdek is. Köztudott, hogy lányainak hiánya és a tőlük való nagy távolság miatt már decemberben is felerősödtek azok a hangok, hogy a cséká esetleg országot, vagy kontinenst is vált.

A Juventus és az Inter után, most a spanyol sztárklubbal, a Real Madriddal boronálták össze Carlitos-t. A madridiak állítólag készek akár 40 millió euró körüli összeget is kifizetni érte. Tévez esetében akár logikus lépés is lehetne Madridba költözni: egyrészt a nyelvvel nem lennének gondjai, másrészt a spanyol fővárosból sokkal könnyebben tudna hazautazni Buenos Aires-be.

Közben a legnagyobb manchester-i napilap, a Manchester Evening News egy online petíciót indított annak érdekében, hogy meggyőzzék Tévezt, érdemes a maradás mellett döntenie. Aki azt szeretné, hogy Tévez jövőre is az Eastlands-en rúgja a bőrt, ITT „aláírhatja” a kezdeményezést.