Profi munka

Nagyon simán sikerült tegnap este legyőzni a Stoke City gárdáját, négy napon belül másodjára.

A győzelemnek csak az aránya volt kérdéses, a Potters játékosai eleve feltartott kézzel jöttek ki a pályára, nem akartak túl sok mindent, csak azt, hogy minél előbb vége legyen ennek a kilencven percnek. Semmit sem mutattattak az idény során megszokott sokat küzdő kis csapat képéből. A Wigan szurkolók kezdhetnek reménykedni: ha a Stoke így játszik a záró fordulóban is, nem fognak kiesni.

A Manchester viszont — Tévez vezérletével — profi módon tette a dolgát, és ezzel a győzelemmel fel is lépett a dobogóra.

Mancini rotált egyet a csapaton a kupadöntőhöz képest, kikerült Koralov, helyére került a védelem bal oldalára Zabaleta, Barry helyett a védekező középpályás szerepébe Milner lépett pályára. Adam Johnson visszatért a megszokott posztjára a jobb szélre, így Balotteli maradt ki a csapatból, aki most a kispadra sem ült le.

A meccsre, mintha érezték volna vesztüket, kevés szurkoló érkezett Stoke-ból. A csapatukban sem kezdett két erősségük: Pennant, aki már a döntőn is fájlalta bokáját, és Delap sem akinek sok lett volna ennyi idősen még egyszer kilencven percet játszani.

A Manchester az első perctől kezdve támadólag lépett fel, a Stoke csak a védekezésre koncentrált.

A 14. percben Tévez kényszerítőzött Milner-rel, betört a tizenhatoson belülre, úgy ment el a védők között, mintha ott sem lettek volna, szenzációs gól!

Ez nem sok jót jelentett a Potters-nek. Idén ha megszerezte a csapat a vezetést a City of Manchesterben, mindig győzött.

A félidőben végig nyomott tovább a ManCity, de nem sikerült újra betalálni

A Stoke-nak egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt az első félidőben.

A második játékrész elején aktivizálta magát a Stoke, de mintha elvágták volna, öt perc múlva visszaálltak a tíz emberrel való védekezéshez.

Az 53. percben Richards iramodott meg elképesztő kezdősebességgel, és csak szabálytalanul tudták megállítani.

A szabadrúgást Adam Johnson tekerte be, és Lescott minden különösebb megerőltetés nélkül fejelt a hálóba.

Joleon-al kapcsolatban meg kell említeni, hogy a szerelési kísérleteinek 93%-ka hatékony ebben a szezonban. Erre mondják, hogy hasznos védőmunka.

A labdabirtoklási arány ekkor 63-37 volt.

Az 56. percben Džeko érkezett Silva helyére, hogy három percre rá hatalmas ziccerben rontson.

Adam Johnson kihúzódott a bal szélre, Milner a jobbra.

A 65. percben de Jongot buktatták a kaputól 30 méterre. Tévez állt a labda mögé, és hihetetlen nagy gólt tekert be! 3:0!

A 67. percben bejött Wright-Phillips, az Ő elfutásaival végképp nem tudták felvenni a lépést az egyre enerváltabb vendég védők.

A 69. percben Džekonak nem sok hiányzott, hogy szenzációs gólt lőjön, de kapufa lett. El van átkozva ez a bosnyák…

Mancini a 88. percben lehozta Tévezt, aki a hírek szerint nem hívnak be a Copa Americára készülő argentin keretbe. Hál istennek! Legalább egész nyáron a családjával lehet, és feltöltődve érkezhet vissza Manchesterbe.

Az alig negyed órája a pályán lévő Delap fejbe rúgta Zabalétát, aki csakúgy mint egy hete vérző sérülése miatt volt kénytelen elhagyni a játékteret.

Mivel nem volt több csere így tíz emberrel fejezte be a meccset a csapat.

A kapura lövési arányok a következően alakultak: 12(6)-3(1)…

Téveznek meglehet a gólkirályi cím is a bronzérem mellé ha betalál szombaton! Újabb nem várt meglepetés! De már így is Ő a legeredményesebb „gólgyáros” az angol bajnokságban az elmúlt két idény tekintve, 23 és 21 góllal, de ez a szám szombaton csak növekedhet!

Joe Hartnak újra összejött egy „clean sheet”, egészen elképesztő!

A City az elmúlt tíz hazai bajnoki mérkőzésen 28 pontot szerzett, 25 gólt lőtt, és 5-öt kapott (összesen is csak 12-őt). Remek teljesítmény, ennek köszönhető a dobogó!

Gyerünk, így tovább Boltonban!

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: