Kellemetlen ellenfél, kemény túra

2010 elején és végén, januárban és decemberben játszott egymással a két csapat — Liverpoolban majd Manchesterben —, mindkettő vége vereség lett.

Kellemetlen egy ellenfél az Everton, na.

Kemény egy túra lesz, a szomszédos Liverpoolba. Általában nem győzni utaznak a csapatok a Goodison Parkba, tizenhét meccsből mindösszesen háromszor kaptak itt ki a liverpooli kékek. Utoljára – nagy meglepetésre – a Reading ellen szenvedtek vereséget otthon, az FA kupában, még március elsején. Jelenleg hetedikek, nemzetközi kupaszereplésre már nincs semmi esélyük.

A kapusuk a magyar útlevéllel rendelkező – de magyarul öt szót tudó – amerikai válogatott Tim Howard. A védelmük tagja a két angol válogatott: Leighton Baines és Phil Jagielka, a holland válogatott John Heitinga, és a kapitányuk a City szurkolók „kedvencének” öccse, Phil Neville. Nameg persze a volt ManCity játékos Sylvain Distin.

A középpályán az orosz válogatott Biljaletgyinov, az ausztrál válogatott Tim Cahil, az angol Leon Osman, a spanyol Mikel Arteta, és a fél Premier League által üldözött Jack Rodwell ügyködik.

Csatár poszton kissé szűkölködnek, bevethető nagyobb nevű játékos itt jelenleg csak Jermaine Beckford.

Két sztárjuk a belga Fellaini, és a francia Saha sérült.

A Tofees edzője a szimpatikus skót, David Moyes. Trófeát nem nyert a csapattal, de háromszor lett az év menedzsere, ami jelzi kvalitásait. 2002 óta ül a liverpooliak kispadján.

A Tottenham otthon játszik a Blackpool-al. A Tangerines a kiesés ellen menekül, a Spurs viszont a BL-be vágyik vissza, nem lesz egy sima meccs, de londoni pontvesztésben reménykedni nem érdemes.

A két kulcsfontosságú meccs jövőhéten lesz. Kíváncsi vagyok Mancini hogy gondolkozik, beáldozza ezt a liverpooli meccset is mint egy hónapja tette az FA kupa döntő érdekében — az más kérdés, hogy akkor jött Tévez sérülése — és azóta is úgy gondolom, Roberto hitt benne, elég lesz az a felállás, és az a teljesítmény amit akkor nyújtottak , vagy most győzni akar?

A hátralévő négy meccsen két vereség is belefér a BL-ért zajló csatában, de jó lenne egy önbizalom növelő meccseredménnyel nekimenni a jövőhétnek.