Célegyenesbe fordulva

Nem volt egy fáklyás menet, de sikerült lebirkózni az utolsót.

Megvan a három pont, biztosossá lett téve a negyedik hely, és volt egy újabb első bajnoki gólos.

Célegyenes.

A meccset négy védővel, és két védekező közfelkiáltással kezdte a csapat. Adam Johnson a jobb, Silva a balszélen. Yaya feltolva a támadó harmadba, Balotelli elől.

Ismételten hangsúly a biztonságon. A szórakoztatás? Majd egyszer talán eljön annak is az ideje. Most már biztos, hogy Mancini beleégette ezt a hadrendet az öltözőben a mágnestáblába, és a otthon a tökutolsó el sem lesz egy nyamvadt 4-2-3-1 sem. Džeko pedig hiába szerezte meg első PL gólját legutóbb, meg kell barátkoznia a gondolattal, egy támadóval játszik a csapat, és ő csak a harmadik számú jelölt az ék posztra.

Első bajnoki gólos erre a meccsre is jutott de Jong személyében, a tizedik percben a védelem által kifejelt labdát 25-ről a hálóba bombázta. Irgalmatlan nagy gól!

De már előtte is volt két ígéretes helyzet, egy Balotelli fejes egy szöglet után, majd Barry emelt, ami pontosan a kapus kezébe hullott.

A tizenötödik perceben gyakorlatilag minden el is dőlt. Zabaleta beadását a dán válogatott Lars Jacobsen próbálta elrúgni Balotelli elől, ami sikerült is csak közben a léc alá bombázott.

A harmincadik perc tájékán felélénkült a West Ham, előbb Keane lövésébe vetődött bele Hart, majd Lescott és Koralov szerencsétlenkedett, és Ba köztük a hálóba lőtt. 2-1.

A szünetben Mancini lehozta de Jongot, a helyére beállt Milner, aki még mindig nem találja a helyét.

A második félidőben volt két Balotelli lövés, az elsőnél tizenötről engedett el egy remek lövést ami a felső lécen csattant. A másodiknál Silva kicsalta Greent a kapujából, passzolt de Mario pont a három védő egyikét találta el aki a gólvonalon állt.

A végéig helyzetek itt és ott is, de komolyabb esemény nem borzolta a kedélyeket. Volt egy tíz perc amikor (legalább is papíron) támadóbb hadrendben játszott a csapat mikor Barry helyett beállt Džeko, de helyreállt a rend mikor Vieira-t behozta Mancini Balotelli helyére.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Az első kötelező győzelem megvan, már nem kell sok egy jó idényzáráshoz!