Guidetti távozóban. Pazarlás?

guidetti.jpgJohn Guidetti, a Manchester City egyik legtehetségesebb támadója a nyáron minden bizonnyal elhagyja a klubot.

A svéd játékosnak lejár a szerződése és bár a City új kontraktust ajánlott, Guidetti valószínűleg visszautasítja azt.

A csatár 2008-ban érkezett a svéd IF Brommapojkarna csapatából és utána a City utánpótlás akadémiáján pallérozódott. A mostani szezon nagy részét a tartalékcsapatban töltötte, ahol eddig 18 meccsen 16 gól a mérlege. A City első csapatában az őszi WBA elleni ligakupa mérkőzésen debütált amelyen gólpasszt is adott. Tavaly ősszel a másodosztályú Burnley 5 mérkőzés erejéig kölcsönvette a játékost, ahol egy gólt sikerült szereznie. A svéd nemzeti válogatottak ranglétráját is végigjárta: az U-17-es csapatban 11 meccsen 8 gól, az U-19-esben 5 meccsen, 5 gól és az U-21-esben 3 meccsen, 0 találat eddig a statisztikája.

A szerződés amelyet kínáltak jó, de nem elég jó ahhoz, hogy maradjak. Sokkal jobb lehetőségeim vannak, amelyek közül a nyáron szeretném valamelyiket kihasználni. ” – nyilatkozta a svéd Sportbladet című sportlapnak.

Láthatjuk, hogy a srác gólérzékenységével nincsen probléma, azonban úgy tűnik, hogy Mancininél előnyt élvez a Balotelli, Dzeko, Tévez hármas. Viszont nyílt titok, hogy a nyáron nagy kiárusítás lesz (Adebayor, Jó és lehet Tévez is távozik) az Eastlands-en, így aztán akár simán beférhetett volna a szűkebb keretbe is. Adódik tehát a kérdés: miért nem lehetett megadni a kellő lehetőséget, miért kell ilyen könnyen lemondani egy minden bizonnyal magas potenciállal rendelkező fiatal játékosról?