Tovább a cél felé!

Nincsen rózsa izzadság nélkül!

Verejték volt dögivel, még a képernyőn keresztül is lehetett érezni a szagot! De semmi gond, ez a győzelem is három pontot ér!

Négy ponttal a Spurs előtt, és három ponttal közelebb a Bajnokok Ligájához!

Mancini nem változtatott, ugyanaz a csapat lépett pályára, mint az United ellen. Ez külső szemlélő számára azt jelenthette, biztos a City győzelem. De akik láttak már idén meccset ezzel a taktikával, tudták általában milyen a meccs, ha az egycsatáros játékrendszerben kezd a Manchester.

Nem indult rosszul az este, a City meg akarta mutatni a Roversnek, hogy nincs sok esélye. Ezt Silva egy bődületes kapufával nyomatékosította.

A Manchester többet birtokolta a labdát, több helyzete is volt, de nem ment sokszor gördülékenyen az előrejáték. Silva próbálta minél jobb helyzetbe hozni a társakat, de valahogy mindig mentettek a blackburniek, vagy valami hiba csúszott a végjátékba. Balotelli jól játszott, de egyedül elől sokszor csak szenvedett a védők között.

A második félidő sem hozott túl nagy változást, ezért szánhatta el magát Mancini. Bejött Džeko a 72. percben, és három percre rá megtört a jég! Gólt lőtt a bosnyák! Silva lőtte kapura a labdát, egy védő lábáról Edin elé pattant, és bebombázta!

Végre! Egy újabb bizonyíték: kell a két csatár! Hol, ha nem egy kiesésre jelölt csapat otthonában? Több ilyen lehetőséget is ki lehetne használni, ha nem csak egy támadó lenne elől!

A végéig ment a tovább a darálás, kisebb-nagyobb helyzetekkel mindkét oldalon.

Mancini nem hazudtolta meg önmagát, az utolsó tíz percre beküldte Balotelli helyett Vieirát, majd a 90. percben Boyata váltotta Silvát. Szilárdan őrizte a csapat az 1-0-át…

A ráadásban csak Yaya Touré(!) volt elöl, és kétszer lépett ki ziccerben, de egyedül nem ment sokra.

Hál’ Istennek jött a végső sípszó, és meglett a győzelem.

Az összefoglaló:

A mérkőzés jegyzőkönyve.

A City szurkolók végre elénekelhették egyik kedvenc nótájukat, Džekosított verzióban:

„Edin Džeko, Edin Džeko, He plays up front, Thinks Neville’s a Cunt!”