Húsvétolás Blackburnben

Este, a locsolkodás után, pacsuliillattal az orrunkban, sonkától, tojástól, csokinyúltól feszülő hassal, az elfogyasztott italoktól kissé kábán, jól fog esni egy jó kis Premier League meccs.

Pláne, ha a City játszik!

Nem lesz könnyített menet a blackburni kiruccanás, de akár még jól is elsülhet. Legutóbb nem tett jót a csapatnak a nyolc nap pihenés, és a hétfő esti meccsidőpont, de most talán másképp lesz.

A héten szinte csak az edzés szerepelt a menün főfogásként a játékosoknak.

Balotelli, aki az ilyesmit általában rém unalmasnak tartja,  csak egy rövid hír erejéig szerepelt a híradásokban, mikor egy kaszinóban töltött este után, nyereményéből ezer fontot adott egy hajléktalannak.

Külön volt a csapattól néhány napig Tévez, akiről több, egymásnak ellentmondó hír született, ezek közül álljon itt néhány:

-Egy hónapig nem játszhat.

-A kupadöntőn már játszhat.

-Két hét múlva már játszhat.

-Milánóban van, megegyezett az Interrel, hogy nyáron odaigazol.

-Milánóban van, az argentin válogatott orvosa ott látja el sérülését.

-Már könnyebben edzhet.

-Még nem terhelheti a lábát.

-Mancini nem akarja elengedni.

-Mancini nem áll az útjába egy 40 millió font körüli ajánlat esetén.

Körülbelül ennyi. Jó lenne ezt a történetet az érintettek hamar rövidre zárnák!

A csapat gyakorlatilag együtt tudott készülni, egyedül csak Boateng nem tud semmilyen szintű edzésmunkát elvégezni.

Zabaleta combja nem sérült, csak csúnya.

Az FA azon döntése nem aratott osztatlan sikert a szurkolók körében, hogy a kupadöntőre több semleges nézőnek biztosítanak jegyvásárlási lehetőséget, mint a negyedöntőre. Így csapatonként „csak” 25-25 ezer jegy kerül értékesítésre, 45 és 115 font közötti árakon. Így hétezerrel kevesebb City szurkoló utazhat Londonba, mint ahányan a United elleni meccsen voltak.

Na, de vissza a soros bajnokira:

A hétfői ellenfél a kiesés elől menekül, nekik otthon nagyon kell a három pont. Veszélyes lehet a sebzett vad, pláne a saját barlangjában. Nem tudom ez előny, vagy hátrány: januárban nyert utoljára a Rovers, nem most kellene újrakezdeniük.

Legjobbjuk talán a horvát Kalinics. Ügyes csatár, rá oda kell figyelni.

A kapuban a volt angol válogatott Paul Robinson áll. Nevesebb játékosuk még a keretben a volt madridi veterán jobb bekk Míchel Salgado, az amerikai válogatott Jermaine Jones. A volt manchesteri csatár Benjani is a Rovers játékosa, csakúgy mint a norvég válogatott Morten Gamst Pedersen. Ide van kölcsönadva Santa Cruz, de ő a City ellen nem játszhat, nem mintha túl jól menne a játék neki mostanság.

Az őszi Manchesterben lejátszott meccs, mintapéldánya azon találkozóknak, amiket be kell húzni a jövőben a csapatnak, és akkor májusra nem kérdéses még a BL-t érő helyezés. Hart és Kolo Tuoré remek ajándékkal lepte meg a blackburnieket, és utána csak szenvedett a csapat.

Ősszel még Sam Allardyce ült a Rovers kispadján, azóta már Steve Kean irányítja a csapatot. Ez az első munkája vezetőedzőként. A megszerezhető 57 bajnoki pontból mindössze 17-et zsebelt be.

A nagy kérdés: Džeko megkezdi-e a góltermelést a bajnokságban? (a hétvégén még Torres is betalált!)

Szerintem, ha kap legalább egy félidőt: igen.

Fel is teszek erre három csokitojást tétnek, ki állja?