Ez a hét is jól kezdődik….

Sima vereség, kár szépíteni, nagyon el lett kapva a csapat tegnap az Anfielden….

Igen rendes sportemberekből áll ez a City, hétfő este ellátogattak a közeli Liverpoolba, és visszafizették a baráti kölcsönt, az ősszel adott három gólt.

Nem sok esélyt adott a ‘pool,  a City nem nagyon akart semmit csinálni, felejtsük el gyorsan.

Essünk is túl az összefoglalón:

Bátran kijelenthetem, a pályán lévőknek, és az edzői stábnak kijár egy virtuális tockos:

A mérkőzés az 1989-ben bekövetkezett, 96 halálos áldozatot követelő Hillsboroughban történt katasztrófára való emlékezéssel kezdődött. R.I.P.!

Már az első percekben látszott, hogy baj van, és nem megy a igazán a csapatnak. Érthetetlen miért kellett a simán megnyert előző meccs kezdőcsapatát három helyen is megváltoztatni! Džeko, Milner és Barry egy percet sem játszott az előző fordulóban mikor 5:0-ra nyert a csapat, teljesen logikus, hogy most kezdenek, nem? Nem.

A hetedik percben Hart épphogy a kapufára tudta tolni Suarez lövését. Az első húsz percben alig volt a csapatnál a labda. Hatalmas pofon előszele süvített át az Anfielden.

 

A gólra sem kellett sokat várni, meg is érkezett a 13.-ik percben. Kompany rosszul ért bele egy lövésbe, és Carroll irgalmatlan nagy gólt lőtt.

Ilyen első bajnoki gólra vár mindenki új csapatában. Valami ilyesminek kellene már kijönnie Džekoból is. Tudom, hogy jó játékos a Golfsburgban, Bundesliga meccsen lőtt ősszel tíz gólt, az előtte lévő három idényben meg hatvanat. Mancini sem segíti a dolgát, legutóbb a Stamford Bridge-en kezdett, akkor szenvedett. A Sunderland ellen sanszos, hogy betalálhatott volna , talán akkor megjön az önbizalma. Ehelyett tegnap is csak vergődött.

 

A gól után jött, ha lehet mondani a nagyobb sokk, Tévezt le kell cserélni… Nagyszerű, remek! A hírek szerint a sérülésének kell legalább két hét… Voltak már orvosi csodák a focitörténelemben, de sokszor az sem vezet jóra, ha egy játékost „félig készen” küldenek pályára.

A második gólnál mit csinált a védelem? Össze-vissza kapkodtak, és Kuyt nagyon csipázza az ilyen helyzeteket. Oké, hogy a hiányzók gyakorlatilag csak ebből a csapatrészből vannak ill. voltak, de könyörgöm, volt nyolc nap gyakorolni-dolgozni-taktikázni-edzeni-gyakorolni…

A harmadik egyértelműen Kolarov hibája, amatőr módon ugrott fel, és tejes a Carroll show.

A hatvanadik percben jött Silva (eleget pihent, Mancio?), Milner helyére. Milner a nagy talány, sok meccsen játszott, de a felét ha végigjátszotta, gólt bajnokin nem lőtt, gólpasszt alig adott. Ez a Milner-Ireland „csere” úgy tűnik egyik játékosnak sem azt hozta amit reméltek tőle…

A meccsen azért is rossz volt, hogy Milner kezdett, mert a Sunderland ellen is bebizonyosodott Adam Johnson sokkal jobb teljesítményre képes ha ő játszik jobbszélső pozícióban, Silva meg a balon. Tegnap Adam nem mutatott túl sokat.

David nem váltotta meg a világot, egyedül sokszor kevés. Erről bővebben itt elmélkedtünk.

A második félidő csendben unalomba fulladt, manchesteri részről egy életerős Yaya Touré lövés jelezte a nyolcvanadik percben, hogy még tart a meccs (legalább több ilyen lett volna…).

A végére maradt az igazi mesteri húzás, a csere-cseréje: jön de Jong is, Balotelli helyére. Ez igen. Néhányan mintha Erwin Koeman szellemét látták volna lebegni a Merseyside felett.

Mancini nem tudott mit mondani meccs után, hát igazan mi sem… Azt azért kinyögte, hogy az övé a felelősség a kudarcért, há-há, ki másé? Úgy érzi elrontotta a felkészülést, főleg az utolsó két napját…

Hát jól van Bobby, megígértem, hogy csak vasárnap fogok pálcát törni feletted. Most legyen elég egy dühös tekintet, és fejcsóválás. Azért titkon remélem, Neked lesz igazad, és nem kell megint egy hülyeségen rajtakapnunk!

Ha ez egy józanító pofon volt, ám legyen. Van öt nap, készüljenek a United ellen. Ha ezt a meccset tudatosan áldozták be… De az a baj, hogy tudom, hogy nem. Nem elég Liverpoolba ez. Eltaktikázták a meccset, van hová felnőni!

A kölcsön visszaadva, kényszeredett mosoly, újra üres zsebbel irány haza…

A mérkőzés jegyzőkönyve.